Ingredienser
-
2 ds. tun
-
600 g kartofler, kogt
-
4 æg, kogt 6 minutter
-
1 glas sorte oliven
-
0.5 spidskål
-
2 gulerødder
-
1 stor rødbede
-
1 æble
-
1 rødløg
-
200 g cherrytomater
-
1 bdt. dild
-
Dressing
-
1 citron, saft og skal
-
12 spsk. olie
-
2 spsk. sennep
-
2 spsk. vand
-
1 fed hvidløg, knust
-
1 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
En klassisk fransk salade nicoise byder på tun, oliven, kartofler, æg og en syrligt-skarp dressing. Lækre sager, der gør en madsalat sjov at spise. Lad os holde fast i dem.
Men i forhold til Nice befinder vi os jo flere tusinde kilometer højere mod nord. Her er spidskål mere gængs end romainesalat, og i sæsonen smager rødbeder og æbler endnu bedre end vores grønne bønner. Kort sagt: En nordisk udgave af salade nicoise giver god mening.
Vi har anvendt en god tun på glas, men du kan bruge helt almindelig dåsetun eller et stykke frisk stegt tun – eller al mulig anden fisk. Grøntsagerne er også til forhandling, hvis du har andre favoritter.
Ingredienser
2 ds. tun | |
600 g kartofler, kogt | |
4 æg, kogt 6 minutter | |
1 glas sorte oliven | |
0.5 spidskål | |
2 gulerødder | |
1 stor rødbede | |
1 æble | |
1 rødløg | |
200 g cherrytomater | |
1 bdt. dild | |
Dressing |
|
1 citron, saft og skal | |
12 spsk. olie | |
2 spsk. sennep | |
2 spsk. vand | |
1 fed hvidløg, knust | |
1 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Snit alle de rå grøntsager fint |
2
Færdig
|
Anret 4 tallerkener med spidskål nederst og de andre sager fordelt hen over |
3
Færdig
|
Ryst dressingen sammen og fordel jævnt over det hele |