Opskrift: Novo Nordisks perfekte knækbrød

0 0
Opskrift: Novo Nordisks perfekte knækbrød

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2.5 dl kogende vand
2 dl fuldkornsmajsmel
1 dl solsikkekerner
1 dl sesamfrø
0.5 dl chiafrø
0.5 dl olivenolie
1 tsk. salt

Du kan ikke købe knækbrød, der er bedre end dette

Tilhører:
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

En af Spicy Twists gode vinterbadevenner sendte os et link til en meget, meget lækker engelsksproget kogebog, som Novo Nordisk har udgivet elektronisk.

Wauw for nogle smagfulde opskrifter. Og wauw for nogle mundvandsfremkaldende fotos!

Knækbrødet med majsmel og forskellige kerner så helt uimodståeligt ud, men ærlig talt troede vi ikke, det ville blive SÅ perfekt. Altså så perfekt, som om det var købt i dyre domme hos en gourmetbager med efternavnet ‘kongelig hofleverandør’.

Men SÅ perfekt er dette knækbrød. Og det er ubegribeligt let at lave.

I forhold til Novo Nordisks opskrift har vi skiftet almindeligt majsmel ud med fuldkornsmajsmel. De sunde hørfrø er blevet til om muligt sundere chiafrø, mens den valgte olie er lavet af oliven i stedet for raps.

Men ellers er ingredienser og fremgangsmåde præcis sådan, som de dygtige kokke i Danmarks største virksomhed har regnet ud.

Dejen tager 5 minutter at røre sammen. Den får en konsistens som tynd havregrød og er derfor kolossalt let at rulle tyndt ud mellem to stykker bagepapir. Størrelsen bliver i underkanten af en standard bageplade.

Herefter skal dejen bare stå og hygge sig 1 time midt i en 150 grader varm ovn, køle af på en rist, og så er det ellers bare om at brække stykker af og guffe løs.

Vi kan love dig én ting: Du vil ærgre dig over, at du ikke lavede mindst dobbeltportion, mens du var i gang.

Hvis der bliver knækbrød i overskud, skal det opbevares i en lufttæt beholder.

Ingredienser

Antal personer:
2.5 dl kogende vand
2 dl fuldkornsmajsmel
1 dl solsikkekerner
1 dl sesamfrø
0.5 dl chiafrø
0.5 dl olivenolie
1 tsk. salt
3 fra 47 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Rør alle ingredienser sammen med løs hånd – konsistensen bliver som tynd havregrød

2
Færdig

Rul dejen tyndt ud mellem 2 stk. bagepapir til en størrelse i underkanten af en standard bageplade

3
Færdig

Fjern det øverste lag bagepapir

4
Færdig

Bag 1 time midt i en 150 grader varm ovn

5
Færdig

Køl knækbrødet af på en rist, før du begynder at spise af det

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Fyldte-aeg-djaevleaeg-deviled-eggs
forrige
Opskrift: Fyldte æg – Djævleæg – Deviled eggs
Stegt-pighvar-med-citronsmoer
næste
Opskrift: Stegt pighvar med citronsmør, nye kartofler og rabarber
Fyldte-aeg-djaevleaeg-deviled-eggs
forrige
Opskrift: Fyldte æg – Djævleæg – Deviled eggs
Stegt-pighvar-med-citronsmoer
næste
Opskrift: Stegt pighvar med citronsmør, nye kartofler og rabarber

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here