• Forside
  • Aftensmad
  • Opskrift: Stegt pighvar med citronsmør, nye kartofler og rabarber

Opskrift: Stegt pighvar med citronsmør, nye kartofler og rabarber

0 0
Opskrift: Stegt pighvar med citronsmør, nye kartofler og rabarber

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
600 g pighvar
Salt
3 spsk. olivenolie
50 g smør
Peber
0.5 citron, saften
Lynsyltede rabarber
250 g rabarber
1.5 dl hyldeblomstsaft (koncentreret)
1 spsk. sukker
0.5 tsk. salt

Det ultimative luksusmåltid i april måned

Ingredienser

  • Lynsyltede rabarber

Et par ord om vores opskrift

Del

For os her på Spicy Twists fiskeredaktion hører pighvar til i fiskenes superliga. Smagen i det faste, hvide kød er overmåde elegant, konsistensen er som velkogt hummer, og så er pighvar oven i købet nem at have med at gøre. For pokker, hvor er det lækkert.

Desværre er prisen derefter. Denne aprildag købte vi en stor pighvarfilet i den lækre fiskeforretning Hav i Torvehallerne, og prisen var eksorbitante 800 kr./kg. Det var svimlende dyrt.

Se også vores opskrift på hel pighvar i ovn

Men – vi havde noget helt særligt at fejre. Så i grøntbiksen udenfor købte vi nye, danske kartofler (10 kr./stk.), et bundt friske asparges og et bundt rabarber.

Samlet pris … næsten Michelin-niveau!! Det er derfor, vi kalder dagens ret for det ultimative luksusmåltid i Danmark på en dejlig aprildag. Hundedyrt – og alle pengene værd.

Den dygtige, unge pige i Hav fortalte os, hvordan man steger en tyk pighvarfilet. Først fjerner man skindet på fisken – det gjorde hun for os. 30 minutter inden stegning giver man fileten salt på begge sider, så fisken lige samler sig og bliver helt fast i kødet.

Herefter skal fisken steges ved høj varme i en smule olivenolie på skindsiden (hvor skindet tidligere sad). Beregn 3-4 minutter. Lige før fisken vendes, lægges en solid klat smør på panden og bruser af, og så steges fisken 2-3 minutter på den anden side. Ikke mere.

Da fisken var færdigstegt, tog vi panden af varmen og hældte lidt citronsaft ned i smørret. Dette citronsmør skovlede vi bagefter over både den drivende saftige fisk og de faste kartofler. Mums!

Aspargesene var relativt tynde, så de fik bare 1 minut i kogende, letsaltet vand,

De smukke rabarber blev skåret i 1 cm tykke skiver og kogt i lidt koncentreret hyldeblomstsaft 2-3 minutter.

Tilbage er kun at sige: Sådan smager foråret i Danmark, hvis man giver sig råd til det. Vi kan være stolte af vores gode råvarer fra hav og marker – de er verdensklasse.

Ingredienser

Antal personer:
600 g pighvar
Salt
3 spsk. olivenolie
50 g smør
Peber
0.5 citron, saften
Lynsyltede rabarber
250 g rabarber
1.5 dl hyldeblomstsaft (koncentreret)
1 spsk. sukker
0.5 tsk. salt
3 fra 7 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Befri fisken for skind og giv den salt på begge sider 30 minutter, før den skal steges

2
Færdig

Skær fisken i portionsstykker à 150 gram

3
Færdig

Varm en pande godt op, hæld olivenolie på og steg nu fisken på skindsiden (hvor skindet tidligere sad) i 3-4 minutter, til den bliver brun og sprød

4
Færdig

Lige før fisken skal vendes, lægger du en klat smør på panden og lader bruse af

5
Færdig

Vend fisken og steg 2-3 minutter på den anden side

6
Færdig

Tag panden af ilden, kvær peber og fisken og hæld citronsaft ned i smørret

7
Færdig

Øs citronsmørret over fisk og kartofler ved servering

8
Færdig

Skær de rensede rabarber i 1 cm tykke skiver

9
Færdig

Kog rabarberstykkerne 2-3 minutter i hyldeblomstsaft, sukker og salt - de skal blive lige akkurat møre, men må ikke miste strukturen

10
Færdig

Servér de lynsyltede rabarber varme, lunkne eller kolde

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Novo-Nordisks-perfekte-knaekbroed
forrige
Opskrift: Novo Nordisks perfekte knækbrød
Veganske-bananboller
næste
Opskrift: Veganske bananboller uden gluten og sukker
Novo-Nordisks-perfekte-knaekbroed
forrige
Opskrift: Novo Nordisks perfekte knækbrød
Veganske-bananboller
næste
Opskrift: Veganske bananboller uden gluten og sukker

Tilføj Din Kommentar