Opskrift: Ølbraiseret langtidsstegt svineskank i ovn
- med sprød svær

0 0
Opskrift: Ølbraiseret langtidsstegt svineskank i ovn

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 svineskank
Olie
1 spsk. salt
15 peberkorn
1 tsk. allehånde
1 pilsnerøl

Her er din nye livret, hvis du elsker flæskesteg med sprød svær

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Forestil dig en saftig, smørmør flæskesteg med lidt mere dybde i kødsmagen – og herlige sprøde svær til at give livet lidt knas…

Præcis sådan er denne ølbraiserede, langtidsstegte svineskank!

Langtidsstegning er let nok. Langt de fleste grovere udskæringer – også lammekølle og lammeskank – skal bare have 3 timer ved 150 grader i en ovnfast gryde, stegeso eller römertopf. Der skal væde i bunden af gryden og låg på, så dampen på én gang mørner kødet og bevarer det saftigt.

Det er straks lidt sværere med den sprøde svær. En svineskank er rund, og sværene er svære (undskyld) at skære end i en reel steg. De er også sværere at få ensartet sprøde, netop fordi skanken har sin runde form.

Skær sværen i 2 x 2 cm store tern (stegen og ternene skrumper), smør den med olie og gnid en blanding af salt, peber og allehånde ind overalt – både mellem sværene og på det reelle kød. Når svineskanken har fået sine 3 timer under låg, skal den lempes ud på en bagerist med sværsiden opad og et fad nedenunder til at opsamle fedtet – og så skal ovnen stilles på grill, indtil sværen er sprød.

Som tilbehør spiste vi ‘bare’ nogle forskellige rodfrugter og løg, der havde hygget sig i gryden sammen med kødet. Men du kan også tænke i flæskestegsbaner og servere kogte kartofler, en flæskestegssovs lavet på skyen i gryden og lækker, hjemmelavet rødkål eller en lynhurtig agurkesalat.

Ingredienser

Antal personer:
1 svineskank
Olie
1 spsk. salt
15 peberkorn
1 tsk. allehånde
1 pilsnerøl
2 fra 6 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Rids sværen på svineskanken i 2 x 2 cm store tern - og gnid den ind i olie

2
Færdig

Knus salt, peber og allehånde til pulver og drys ned mellem sværene og på kødet

3
Færdig

Hvis du steger rodfrugter med, så hæld dem i bunden af gryden og stil svineskanken ovenpå med benet opad

4
Færdig

Hæld øllen ved

5
Færdig

Langtidssteg svineskanken 3 timer under låg i en 150 grader varm ovn

6
Færdig

Tag gryden ud af ovnen, fisk svineskanken op og læg den på siden med sværene opad på en bagerist - stil et fad under i ovnen til at opsamle fedtet - og indstil ovnen på grill

7
Færdig

Grill stegen og sværene, til de bliver sprøde - det tager 5-10 minutter

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Hjemmelavet juice af hvidkål, æble og ingefær
forrige
Opskrift: Hjemmelavet juice af hvidkål, æble og ingefær
Opskrift: Spicy Twists lækre hvidløgskartofler
næste
Opskrift: Spicy Twists lækre hvidløgskartofler
Opskrift: Hjemmelavet juice af hvidkål, æble og ingefær
forrige
Opskrift: Hjemmelavet juice af hvidkål, æble og ingefær
Opskrift: Spicy Twists lækre hvidløgskartofler
næste
Opskrift: Spicy Twists lækre hvidløgskartofler

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here