Ingredienser
-
1 svineskank
-
Olie
-
1 spsk. salt
-
15 peberkorn
-
1 tsk. allehånde
-
1 pilsnerøl
Et par ord om vores opskrift
Forestil dig en saftig, smørmør flæskesteg med lidt mere dybde i kødsmagen – og herlige sprøde svær til at give livet lidt knas…
Præcis sådan er denne ølbraiserede, langtidsstegte svineskank!
Langtidsstegning er let nok. Langt de fleste grovere udskæringer – også lammekølle og lammeskank – skal bare have 3 timer ved 150 grader i en ovnfast gryde, stegeso eller römertopf. Der skal væde i bunden af gryden og låg på, så dampen på én gang mørner kødet og bevarer det saftigt.
Det er straks lidt sværere med den sprøde svær. En svineskank er rund, og sværene er svære (undskyld) at skære end i en reel steg. De er også sværere at få ensartet sprøde, netop fordi skanken har sin runde form.
Skær sværen i 2 x 2 cm store tern (stegen og ternene skrumper), smør den med olie og gnid en blanding af salt, peber og allehånde ind overalt – både mellem sværene og på det reelle kød. Når svineskanken har fået sine 3 timer under låg, skal den lempes ud på en bagerist med sværsiden opad og et fad nedenunder til at opsamle fedtet – og så skal ovnen stilles på grill, indtil sværen er sprød.
Som tilbehør spiste vi ‘bare’ nogle forskellige rodfrugter og løg, der havde hygget sig i gryden sammen med kødet. Men du kan også tænke i flæskestegsbaner og servere kogte kartofler, en flæskestegssovs lavet på skyen i gryden og lækker, hjemmelavet rødkål eller en lynhurtig agurkesalat.
Ingredienser
1 svineskank | |
Olie | |
1 spsk. salt | |
15 peberkorn | |
1 tsk. allehånde | |
1 pilsnerøl |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rids sværen på svineskanken i 2 x 2 cm store tern - og gnid den ind i olie |
2
Færdig
|
Knus salt, peber og allehånde til pulver og drys ned mellem sværene og på kødet |
3
Færdig
|
Hvis du steger rodfrugter med, så hæld dem i bunden af gryden og stil svineskanken ovenpå med benet opad |
4
Færdig
|
Hæld øllen ved |
5
Færdig
|
Langtidssteg svineskanken 3 timer under låg i en 150 grader varm ovn |
6
Færdig
|
Tag gryden ud af ovnen, fisk svineskanken op og læg den på siden med sværene opad på en bagerist - stil et fad under i ovnen til at opsamle fedtet - og indstil ovnen på grill |
7
Færdig
|
Grill stegen og sværene, til de bliver sprøde - det tager 5-10 minutter |