Opskrift: Pommes Anna på den nemme måde

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kg små, kogefaste kartofler
100 g smør
2 skalotteløg
2 tsk. timian
1.5 tsk. salt
Peber

Opskrift: Pommes Anna på den nemme måde

med skalotteløg og timian

En helt ny måde at lave den klassiske pommes Anna på

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Pommes Anna er dybest set en ovnbagt lagkage af tynde skiver kartoffel, smør og timian. Det er normalt en ret, der tager oceaner af tid at lave. Men vent bare – om et øjeblik får du verdens nemmeste måde at lave pommes Anna på.

Pommes Anna er naturligvis en fransk opfindelse, helt tilbage fra Napoleon III’s tid. Der hersker tvivl om, hvilken skønhed retten er opkaldt efter, men sikkert er det, at pommes Anna er genialt tilbehør til al slags stegt kød: Oksemørbrad, bøf, kalvesteg, lammesteg…

Den traditionelle måde at lave pommes Anna på er u-t-r-o-l-i-g-t omstændelig. Du skal udvande tyndt skårne kartofler, lægge dem i lag i et stort ovnfast fad, pensle hvert lag med smeltet smør, drysse hvert eller hvert andet lag med salt, peber og timian – og evt. skalotteløg – og passe morderligt på, at krydringen bliver helt rigtig, ikke for salt, ikke for fad. Så skal du bage kartoffeltingen ad to omgange, den ene under pres, og endelig skal du til sidst skære ‘kagen’ ud i smukke stykker. Det er IKKE let!

Hvis du vælger at lave pommes Anna på den traditionelle måde, kan du stadig bruge mængdeangivelserne her i opskriften.

Men – der er en MEGET lettere måde at gøre tingene på. For det første blander vi krydderier og løg i det smeltede smør på én gang og vender kartoffelskiverne i blandingen. Her sparer du allerede halve timer, fordi du ikke skal pensle hvert lag og tænke over krydringen

For det andet laver vi pommes Anna i små portionsskåle. Det har to fordele: Overfladen på kartoflerne bliver knasende sprød. Og du slipper for at skære den varme ‘kage’ ud i fine stykker, lige når du står og skal færdiggøre hele resten af menuen.

Endelig bager vi kun pommes Anna ad én omgang uden at sætte den under pres. Her sparer du igen tid – men det betyder naturligvis, at kartoflerne er lidt løsere i det. Måske skal du lige samle de små tærter lidt, når du lirker dem ud af skålene. Men det er billigt sluppet i forhold til alt det besvær, du har sparet.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Skær kartoflerne så tyndt som muligt, gerne på mandolinjern

2
Færdig

Smelt smørret ved lav varme i en tilpas stor gryde

3
Færdig

Vend kartoffelskiver, finthakket løg og krydderier grundigt i smørret

4
Færdig

Smør 8 små, ovnfaste portionsskåle med smør eller olie

5
Færdig

Fordel kartoffelskiverne og evt. overskydende smør i skålene og pres godt sammen

6
Færdig

Bag 60 minutter ved 180 grader midt i ovnen

7
Færdig

Vær forsigtig, når du lirker de små tærter ud af skålene - de er lidt løse i det

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 500 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Sprødt langtidsstegt andelår
forrige
Opskrift: Sprødt langtidsstegt andelår
Opskrift: Martinez – nice old school cocktail
næste
Opskrift: Martinez – nice old school cocktail
Opskrift: Sprødt langtidsstegt andelår
forrige
Opskrift: Sprødt langtidsstegt andelår
Opskrift: Martinez – nice old school cocktail
næste
Opskrift: Martinez – nice old school cocktail

Tilføj Din Kommentar