Ingredienser
-
250 g pasta
-
4 dl vand
-
1 ds. flået tomat
-
150 g soltørrede tomater
-
100 g cherrytomater
-
0.5 glas oliven uden sten
-
1 løg
-
2 fed hvidløg
-
3 stængler blegselleri
-
3 gulerødder
-
1 chili (med eller uden sten)
-
1.5 tsk. salt
-
5 kviste rosmarin
Et par ord om vores opskrift
Den berømte amerikanske tv-darling Martha Stewart er ophavskvinde til konceptet ‘one pot pasta’. Ideen er at proppe alle ingredienser – inklusive pasta – ned i den samme gryde og koge det hele på én gang.
Den idé er der mange fordele ved. Du sparer tid og opvask. Du sparer at koge en hel gryde vand. Og du får en ret, som er kogt godt sammen og smager langt mere intenst, end du er vant til. Nemt, hurtigt, billigt og lækkert – kan man forlange mere?
Denne opskrift giver en fantastisk tomatoplevelse og er fuldkommen vegetarisk. Du kan sagtens tilføje fx chorizo, skinke, stegt bacon eller kylling – men faktisk giver de sorte oliven og soltørrede tomater en fin kødagtig fornemmelse med masser af umami, så hvorfor ikke snuppe en kødløs dag?
Ingredienser
250 g pasta | |
4 dl vand | |
1 ds. flået tomat | |
150 g soltørrede tomater | |
100 g cherrytomater | |
0.5 glas oliven uden sten | |
1 løg | |
2 fed hvidløg | |
3 stængler blegselleri | |
3 gulerødder | |
1 chili (med eller uden sten) | |
1.5 tsk. salt | |
5 kviste rosmarin |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Alle grøntsager hakkes groft |
2
Færdig
|
Put samtlige ingredienser i en stor gryde |
3
Færdig
|
Dæk pastaerne med væde og våde sager, så godt du kan |
4
Færdig
|
Kog 15-20 minutter afhængigt af pastatype |
5
Færdig
|
Når pastaen er mør, er retten klar |