Opskrift: Oksekød i ingefærsovs
med glaskål og bønnespirer

0 0
Opskrift: Oksekød i ingefærsovs

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Kødboller
500 g hakket oksekød
2 løg, revet
2 spsk. soya
10 peberkorn, knust
1.2 liter vand
2 tsk. salt
Sovs
1 liter kogevand
1 bouillonterning
50 g ingefær, revet
3 fed hvidløg, knust
2 spsk. eddike
1 tsk. sukker
4 spsk. olie
4 spsk. hvedemel
Grøntsager
1 glaskål
3 gulerødder
2 rødløg
Bønnespirer
Koriander

Smuk og lækker ret - som på en bedre kineserrestaurant

Ingredienser

  • Kødboller

  • Sovs

  • Grøntsager

Et par ord om vores opskrift

Del

Lad det være sagt med det samme: Denne ret kunne lige så godt hedde kylling i ingefærsovs, and i ingefærsovs eller svinekød i ingefærsovs. Du vælger helt selv, hvilken type kød der skal i den lækre sovs.

Vi har lavet nogle små, nemme boller af oksekød, som kun skal koge nogle få minutter. Men du kunne også bruge skært oksekød (fx gullaschkød), som lige skal koge 1 times tid først.

Ingefærsovsen ligner og smager som noget, man kunne få på en bedre kineserrestaurant. Mild, cremet, behagelig og lige tilpas eksotisk.

Vi foreslår at bruge glaskål, gulerødder, rødløg og bønnespirer som grøntsager. Men lige som med kødet kunne det lige så godt være alt muligt andet: Broccoli, blomkål, mangetout-ærter, bok choi, vandkastanjer, whatever.

Som tilbehør smager ris dejligt. Ægnudler er bestemt også en mulighed. Og skal det være rigtigt kinesisk, serverer du en kande grøn eller sort te til.

Ingredienser

Antal personer:
Kødboller
500 g hakket oksekød
2 løg, revet
2 spsk. soya
10 peberkorn, knust
1.2 liter vand
2 tsk. salt
Sovs
1 liter kogevand
1 bouillonterning
50 g ingefær, revet
3 fed hvidløg, knust
2 spsk. eddike
1 tsk. sukker
4 spsk. olie
4 spsk. hvedemel
Grøntsager
1 glaskål
3 gulerødder
2 rødløg
Bønnespirer
Koriander
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Rør kød, løg, soya og peber sammen og lad hvile køligt 30 minutter

2
Færdig

Form kødboller på størrelse med golfbolde og kog ca. 5 minutter i det saltede, kogende vand - bollerne er færdige, når de flyder ovenpå

3
Færdig

Bland kogevand, bouillon, ingefær, hvidløg, eddike og sukker i en skål

4
Færdig

Varm olien op ved middelvarme i en passende stor gryde og pisk melet i - det bliver helt klumpet

5
Færdig

Pisk straks ingefærblandingen ud i melet lidt efter lidt, så sovsen hele tiden når at tykne

6
Færdig

Til sidst er sovsen ikke særligt tyk, men nu skal den også småsimre under låg i 20 minutter, mens den tykner

7
Færdig

Skær glaskål og gulerødder i 0.5 cm tykke stave og rødløgene i både

8
Færdig

Smid grøntsagerne og kødbollerne ned i sovsen og kog med de sidste 5 minutter

9
Færdig

Kog bønnespirerne med det sidste halve minut

10
Færdig

Pynt med friske korianderblade

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Hjemmelavet chiliolie (verdens nemmeste!)
forrige
Opskrift: Hjemmelavet chiliolie (verdens nemmeste!)
Opskrift: Pisto manchego - ratatouille på spansk
næste
Opskrift: Pisto manchego – ratatouille på spansk
Opskrift: Hjemmelavet chiliolie (verdens nemmeste!)
forrige
Opskrift: Hjemmelavet chiliolie (verdens nemmeste!)
Opskrift: Pisto manchego - ratatouille på spansk
næste
Opskrift: Pisto manchego – ratatouille på spansk

Tilføj Din Kommentar