Opskrift: Lam i kål i karry

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olie
500 g hakket lammekød
2 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. æbleeddike
2 spsk. karry
2 kanelstænger
10 hele peberkorn, knust
10 kardemommekapsler (se tekst)
3 tsk. salt
3 gulerødder
700 g kartofler
1 spidskål
5 dl vand

Opskrift: Lam i kål i karry

med kartofler og gulerødder

Smagsintensiv og sund husmandskost med grove vintergrøntsager

Tilhører:
  • Sund mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Lad os skynde os at fortælle, at vi i denne skønne simreret har brugt hakket lammekød – men det kunne lige så godt have været skært lammekød. Eller okse. Eller kalv. Eller svinekød for den sags skyld. I løbet af 1 time er det meste kød mørt; ellers giv det en halv time mere.

Lam i kål er en klassiker i Nordeuropa. Nordmændene har en ekstremt populær vintergryde, der hedder fårikål (ja, sådan staves det altså), hvor de ganske ofte bruger lam i stedet for får. Og irerne guffer med velbehag tonsvis af deres berømte Irish Stew. God, gammeldags husmandskost.

Lam i kål bliver lidt fersk i smagen, hvis det ikke får en skovlfuld krydderier at simre sammen med. Her er karry en oplagt mulighed. Og for at give karrysmagen dybde: Kanel og kardemomme.

Et par små krydderitip: Brug hele kardemommekapsler, som du giver et gok, så de lige åbner sig. Skallen vil gå i opløsning i retten og kan altså sagtens spises med. Brug også gerne hele kanelstænger, som du så bare fisker op lige før servering.

Vi har gjort det let for os selv (og dig): Alting er smidt ned i samme gryde og kogt godt igennem. Ikke noget med at lave kogte kartofler til – næh nej, de ryger i potten sammen med et par gulerødder, og så er alting klar på én gang. Maksimal smag, minimal opvask.

Om du bruger hvidkål eller spidskål, må du selv bestemme. Vi holder så meget af spidskål, at valget faldt på det. Bruger du hvidkål, skal du nok beregne 1/3 hvidkålshoved til denne mængde.

Et skummende glas øl smager forrygende til, skulle vi hilse og sige.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Varm olien i en god, stor gryde og brun kødet grundigt, så det falder fra hinanden

2
Færdig

Steg grofthakket løg og hvidløg med, til løgene bliver blanke

3
Færdig

Tilsæt eddike og krydderier og steg med, til det begynder at dufte

4
Færdig

Tilsæt gulerødder, kartofler og kål, som er snittet groft, samt vand

5
Færdig

Bring retten i kog og lad den småsimre 1 time under låg

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 900 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Græsk citronsovs - avgolemono
forrige
Opskrift: Græsk citronsovs – avgolemono
Opskrift: Lasagne med laks og tomatsovs
næste
Opskrift: Lasagne med laks og tomatsovs
Opskrift: Græsk citronsovs - avgolemono
forrige
Opskrift: Græsk citronsovs – avgolemono
Opskrift: Lasagne med laks og tomatsovs
næste
Opskrift: Lasagne med laks og tomatsovs