Ingredienser
-
2 auberginer
-
4 spsk. olivenolie
-
1 tsk. salt, peber
-
200 g feta
-
2 tsk. tørret oregano
-
Tomatsovs
-
3 spsk. olivenolie
-
4 fed hvidløg, fint hakket
-
2 spsk. tomatpuré
-
1 ds. flået tomat
-
1 dl vand
-
2 tsk. tørret basilikum
-
1 tsk. salt, peber
-
1 spsk. balsamico
-
2 tsk. honning
Et par ord om vores opskrift
Wow, det her er allerede en af vores yndlingsopskrifter med aubergine. De bagte auberginer overhældes med en svimlende lækker (og nem!) tomatsovs, drysses med feta og bages 15 minutter ekstra. Genial græsk forret eller tilbehør til hvad som helst.
Læs mere om de ovnbagte auberginer saganaki efter opskriften.
Ingredienser
2 auberginer | |
4 spsk. olivenolie | |
1 tsk. salt, peber | |
200 g feta | |
2 tsk. tørret oregano | |
Tomatsovs |
|
3 spsk. olivenolie | |
4 fed hvidløg, fint hakket | |
2 spsk. tomatpuré | |
1 ds. flået tomat | |
1 dl vand | |
2 tsk. tørret basilikum | |
1 tsk. salt, peber | |
1 spsk. balsamico | |
2 tsk. honning |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tænd ovnen på 200 grader |
2
Færdig
|
Halvér auberginerne på langs og skær et dybt rudemønster i kødet, uden at kniven går gennem skindet |
3
Færdig
|
Fordel olie, salt og peber på skærefladerne og placér auberginerne i et ildfast fad med den mørke side opad |
4
Færdig
|
Bag 45 minutter på næstnederste rille |
5
Færdig
|
Imens laver du tomatsovsen |
6
Færdig
|
Steg det finthakkede hvidløg nogle minutter ved middel varme i olien - det må ikke tage farve |
7
Færdig
|
Rør tomatpuréen i hvidløget og steg med 1 minut |
8
Færdig
|
Tilsæt flået tomat, vand, basilikum, salt og peber - lad sovsen småboble uden låg i 15 minutter, eller indtil sovsen er halvtyk |
9
Færdig
|
Rør balsamico og honning i sovsen og tag den af varmen |
10
Færdig
|
Vend auberginerne i fadet, så skærefladen vender opad - fordel tomatsovsen og smuldret feta over auberginerne |
11
Færdig
|
Placér risten med fadet på midterste rille og giv auberginerne 15 minutter |
12
Færdig
|
Drys med tørret oregano ved servering |
13
Færdig
|
Auberginer saganaki kan nydes varme, lune eller kolde |
Mere om græske ovnbagte auberginer saganaki
Da Spicy Twist kørte rundt på Peloponnes sidste sommer, havde mange restauranter retter med efternavnet saganaki. Det lyder jo lidt japansk, men er ærkegræsk (og en smule tyrkisk) – det er nemlig navnet på et fad af ler eller metal, som kan gå i ovnen.
Vi har spist rejer saganaki, lam saganaki og auberginer saganaki, men der findes mange flere. Fælles for retterne er en svimlende lækker tomatsovs med fetaost drysset i eller på.
Auberginer saganaki er allerede en af vores yndlingsopskrifter med aubergine. De ovnbagte auberginer bliver smeltende møre, og så får de lige 15 minutter ekstra i ovnen med den skønne tomatsovs og et generøst drys feta. Det er fuldkommen vanedannende!
Auberginer saganaki kan nydes som en snack til din ouzo, som forret med de dejlige fladbrød, der også bruges til gyros eller som tilbehør til fisk, kød eller andre vegetarretter.