Ingredienser
-
1 kylling eller 1 kg kyllingelår
-
Vand
-
30 g ingefær, groft revet
-
3 fed hvidløg, groft revet
-
1 spsk. salt
-
1 spsk. sichuanpeber, knust
-
1 kanelstang
-
2 stjerneanis, knust
-
2 tsk. fennikelfrø, knust
-
6 nelliker, knust
-
Suppegrøntsager
-
1 bagekartoffel
-
0.5 selleri
-
3 pastinakker
-
3 gulerødder
-
3 porrer
Et par ord om vores opskrift
Herlig gammeldags suppe med grove danske grøntsager som porrer, gulerødder og pastinakker – men med en pirrende duft og smag af kinesisk kogekunst. Suppen koges på en hel kylling eller kyllingelår, og du kan godt glæde dig til det møre, let krydrede kød.
Læs mere om kinesisk kyllingesuppe med danske urter efter opskriften.
Ingredienser
1 kylling eller 1 kg kyllingelår | |
Vand | |
30 g ingefær, groft revet | |
3 fed hvidløg, groft revet | |
1 spsk. salt | |
1 spsk. sichuanpeber, knust | |
1 kanelstang | |
2 stjerneanis, knust | |
2 tsk. fennikelfrø, knust | |
6 nelliker, knust | |
Suppegrøntsager |
|
1 bagekartoffel | |
0.5 selleri | |
3 pastinakker | |
3 gulerødder | |
3 porrer |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Klip kyllingen i 8-10 stykker og læg i din bedste suppegryde |
2
Færdig
|
Hæld vand ved, til kyllingen lige akkurat er dækket |
3
Færdig
|
Bring vandet i kog og fjern det hvide skum, der flyder ovenpå |
4
Færdig
|
Tilsæt ingefær, hvidløg og krydderier og småkog under låg i 40 minutter |
5
Færdig
|
Rens grøntsagerne, snit rodfrugter i mundrette stykker og porrerne i 3 cm tykke skiver |
6
Færdig
|
Fisk kyllingestykkerne op af suppen og hæld grøntsagerne i |
7
Færdig
|
Bring grønsagerne i kog og giv dem nu 4 minutter |
8
Færdig
|
Værsgo at hoppe ombord |
Mere om kinesisk kyllingesuppe med danske urter
Dybest set handler denne opskrift om at lave en god, gammeldags dansk hønsekødssuppe eller kyllingesuppe – tilsat et markant kinesisk raffinement, som sender dig på langtur til Riget i Midten.
En klassisk dansk suppe krydres traditionelt med en suppevisk eller en bouquet garni, der kan bestå af laurbærblade, persillestilke, porretop, selleritop, timian og eventuelt andre friske krydderurter, du har ved hånden. Smagsgiverne koges sammen med kødet og fiskes herefter op.
I denne kyllingesuppe er den danske suppevisk erstattet af ingefær, hvidløg og den kinesiske five spice-blanding. Også her koger kødet sammen med smagsgiverne, men ingefær og hvidløg rives, og krydderierne knuses til pulver, så det hele spises med.
Five spice kan du købe som en færdig krydderblanding. Men du kan også nemt lave den selv. De fem krydderier er sichuanpeber (der KAN erstattes af sort peber og limeskal), kanel, stjerneanis, fennikelfrø og nelliker. Du drømmer ikke, hvor overjordisk godt denne himmelske krydderblanding smager.
Du skal enten bruge en hel kylling, som du klipper i 8-10 stykker – eller mindst 1 kg kyllingelår (hele lår, underlår, overlår). Kyllingen koges i 40 minutter sammen med krydderierne, og så står du med en fantastisk suppe og noget mørt, let krydret kyllingekød lige til at sætte tænderne i.
Klassisk eller kinesisk fyld
Vi valgte at koge grove, fiberrige, prisbillige og klimarigtige grøntsager i suppen de sidste 4 minutter. Det kan være selleri, pastinakker, persillerødder, gulerødder, porrer, kartofler.
På den måde får du en gammeldags dansk kyllingesuppe med kinesiske overtoner.
Men du kan også gå all in på det kinesiske tema. Fyldet kan i så fald være nudler, bok choy, vandkastanjer, kinakål, peberfrugt…
God fordøjelse!