Opskrift: Kinesisk kyllingesuppe med danske urter

0 0
Opskrift: Kinesisk kyllingesuppe med danske urter

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kylling eller 1 kg kyllingelår
Vand
30 g ingefær, groft revet
3 fed hvidløg, groft revet
1 spsk. salt
1 spsk. sichuanpeber, knust
1 kanelstang
2 stjerneanis, knust
2 tsk. fennikelfrø, knust
6 nelliker, knust
Suppegrøntsager
1 bagekartoffel
0.5 selleri
3 pastinakker
3 gulerødder
3 porrer

Ingredienser

  • Suppegrøntsager

Et par ord om vores opskrift

Del

Herlig gammeldags suppe med grove danske grøntsager som porrer, gulerødder og pastinakker – men med en pirrende duft og smag af kinesisk kogekunst. Suppen koges på en hel kylling eller kyllingelår, og du kan godt glæde dig til det møre, let krydrede kød.

Læs mere om kinesisk kyllingesuppe med danske urter efter opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
1 kylling eller 1 kg kyllingelår
Vand
30 g ingefær, groft revet
3 fed hvidløg, groft revet
1 spsk. salt
1 spsk. sichuanpeber, knust
1 kanelstang
2 stjerneanis, knust
2 tsk. fennikelfrø, knust
6 nelliker, knust
Suppegrøntsager
1 bagekartoffel
0.5 selleri
3 pastinakker
3 gulerødder
3 porrer
3 fra 23 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Klip kyllingen i 8-10 stykker og læg i din bedste suppegryde

2
Færdig

Hæld vand ved, til kyllingen lige akkurat er dækket

3
Færdig

Bring vandet i kog og fjern det hvide skum, der flyder ovenpå

4
Færdig

Tilsæt ingefær, hvidløg og krydderier og småkog under låg i 40 minutter

5
Færdig

Rens grøntsagerne, snit rodfrugter i mundrette stykker og porrerne i 3 cm tykke skiver

6
Færdig

Fisk kyllingestykkerne op af suppen og hæld grøntsagerne i

7
Færdig

Bring grønsagerne i kog og giv dem nu 4 minutter

8
Færdig

Værsgo at hoppe ombord

Mere om kinesisk kyllingesuppe med danske urter

Dybest set handler denne opskrift om at lave en god, gammeldags dansk hønsekødssuppe eller kyllingesuppe – tilsat et markant kinesisk raffinement, som sender dig på langtur til Riget i Midten.

En klassisk dansk suppe krydres traditionelt med en suppevisk eller en bouquet garni, der kan bestå af laurbærblade, persillestilke, porretop, selleritop, timian og eventuelt andre friske krydderurter, du har ved hånden. Smagsgiverne koges sammen med kødet og fiskes herefter op.

I denne kyllingesuppe er den danske suppevisk erstattet af ingefær, hvidløg og den kinesiske five spice-blanding. Også her koger kødet sammen med smagsgiverne, men ingefær og hvidløg rives, og krydderierne knuses til pulver, så det hele spises med.

Five spice kan du købe som en færdig krydderblanding. Men du kan også nemt lave den selv. De fem krydderier er sichuanpeber (der KAN erstattes af sort peber og limeskal), kanel, stjerneanis, fennikelfrø og nelliker. Du drømmer ikke, hvor overjordisk godt denne himmelske krydderblanding smager.

Du skal enten bruge en hel kylling, som du klipper i 8-10 stykker – eller mindst 1 kg kyllingelår (hele lår, underlår, overlår). Kyllingen koges i 40 minutter sammen med krydderierne, og så står du med en fantastisk suppe og noget mørt, let krydret kyllingekød lige til at sætte tænderne i.

Klassisk eller kinesisk fyld

Vi valgte at koge grove, fiberrige, prisbillige og klimarigtige grøntsager i suppen de sidste 4 minutter. Det kan være selleri, pastinakker, persillerødder, gulerødder, porrer, kartofler.

På den måde får du en gammeldags dansk kyllingesuppe med kinesiske overtoner.

Men du kan også gå all in på det kinesiske tema. Fyldet kan i så fald være nudler, bok choy, vandkastanjer, kinakål, peberfrugt…

God fordøjelse!

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Græske auberginer med tomat og feta - melitzanes saganaki
forrige
Opskrift: Græske auberginer med tomat og feta – melitzanes saganaki
Asiatisk stegt svinebryst / sticky pork belly
næste
Opskrift: Asiatisk stegt svinebryst / sticky pork belly
Græske auberginer med tomat og feta - melitzanes saganaki
forrige
Opskrift: Græske auberginer med tomat og feta – melitzanes saganaki
Asiatisk stegt svinebryst / sticky pork belly
næste
Opskrift: Asiatisk stegt svinebryst / sticky pork belly

Tilføj Din Kommentar