• Forside
  • Forretter
  • Opskrift: Græske auberginer med tomat og feta – melitzanes saganaki

Opskrift: Græske auberginer med tomat og feta – melitzanes saganaki

0 0
Opskrift: Græske auberginer med tomat og feta – melitzanes saganaki

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 auberginer
4 spsk. olivenolie
1 tsk. salt, peber
200 g feta
2 tsk. tørret oregano
Tomatsovs
3 spsk. olivenolie
4 fed hvidløg, fint hakket
2 spsk. tomatpuré
1 ds. flået tomat
1 dl vand
2 tsk. tørret basilikum
1 tsk. salt, peber
1 spsk. balsamico
2 tsk. honning
Tilhører:
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Tomatsovs

Et par ord om vores opskrift

Del

Wow, det her er allerede en af vores yndlingsopskrifter med aubergine. De bagte auberginer overhældes med en svimlende lækker (og nem!) tomatsovs, drysses med feta og bages 15 minutter ekstra. Genial græsk forret eller tilbehør til hvad som helst.

Læs mere om de ovnbagte auberginer saganaki efter opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
2 auberginer
4 spsk. olivenolie
1 tsk. salt, peber
200 g feta
2 tsk. tørret oregano
Tomatsovs
3 spsk. olivenolie
4 fed hvidløg, fint hakket
2 spsk. tomatpuré
1 ds. flået tomat
1 dl vand
2 tsk. tørret basilikum
1 tsk. salt, peber
1 spsk. balsamico
2 tsk. honning
4 fra 12 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Tænd ovnen på 200 grader

2
Færdig

Halvér auberginerne på langs og skær et dybt rudemønster i kødet, uden at kniven går gennem skindet

3
Færdig

Fordel olie, salt og peber på skærefladerne og placér auberginerne i et ildfast fad med den mørke side opad

4
Færdig

Bag 45 minutter på næstnederste rille

5
Færdig

Imens laver du tomatsovsen

6
Færdig

Steg det finthakkede hvidløg nogle minutter ved middel varme i olien - det må ikke tage farve

7
Færdig

Rør tomatpuréen i hvidløget og steg med 1 minut

8
Færdig

Tilsæt flået tomat, vand, basilikum, salt og peber - lad sovsen småboble uden låg i 15 minutter, eller indtil sovsen er halvtyk

9
Færdig

Rør balsamico og honning i sovsen og tag den af varmen

10
Færdig

Vend auberginerne i fadet, så skærefladen vender opad - fordel tomatsovsen og smuldret feta over auberginerne

11
Færdig

Placér risten med fadet på midterste rille og giv auberginerne 15 minutter

12
Færdig

Drys med tørret oregano ved servering

13
Færdig

Auberginer saganaki kan nydes varme, lune eller kolde

Mere om græske ovnbagte auberginer saganaki

Da Spicy Twist kørte rundt på Peloponnes sidste sommer, havde mange restauranter retter med efternavnet saganaki. Det lyder jo lidt japansk, men er ærkegræsk (og en smule tyrkisk) – det er nemlig navnet på et fad af ler eller metal, som kan gå i ovnen.

Vi har spist rejer saganaki, lam saganaki og auberginer saganaki, men der findes mange flere. Fælles for retterne er en svimlende lækker tomatsovs med fetaost drysset i eller på.

Auberginer saganaki er allerede en af vores yndlingsopskrifter med aubergine. De ovnbagte auberginer bliver smeltende møre, og så får de lige 15 minutter ekstra i ovnen med den skønne tomatsovs og et generøst drys feta. Det er fuldkommen vanedannende!

Auberginer saganaki kan nydes som en snack til din ouzo, som forret med de dejlige fladbrød, der også bruges til gyros eller som tilbehør til fisk, kød eller andre vegetarretter.

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Mango sticky rice
forrige
Opskrift: Mango sticky rice – thailandsk risalamande
Kinesisk kyllingesuppe med danske urter
næste
Opskrift: Kinesisk kyllingesuppe med danske urter
Mango sticky rice
forrige
Opskrift: Mango sticky rice – thailandsk risalamande
Kinesisk kyllingesuppe med danske urter
næste
Opskrift: Kinesisk kyllingesuppe med danske urter

Tilføj Din Kommentar