Ingredienser
-
Kalvefrikadeller
-
400 g hakket kalvekød
-
2 æg
-
2 skalotteløg, revet
-
1 spsk. græsk yoghurt
-
1 spsk. havregryn
-
2 tsk. tørret esdragon
-
1 tsk. salt, peber
-
Hvidløgssmør
-
50 g blødt smør
-
2 spsk. olivenolie
-
2 fed hvidløg
-
1 bdt. kruspersille
-
1 citron, den revne skal
-
0.5 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
Desuden
-
500 g spaghetti
Et par ord om vores opskrift
Lige nu er du godt på vej til at lave nogle af de bedste frikadeller, du nogen sinde har smagt. Det er et løfte!
Frikadeller af rent kalvekød er forfinede i både smag og konsistens. Det milde bearnaisekrydderi esdragon klæder det sarte kalvekød ekstremt godt. Hertil kommer revet skalotteløg, som er mildere i smagen end zittauerløg. Desuden et par æg. Og i stedet for mel og mælk, som ofte giver lidt klistrede frikadeller, fungerer en smule havregryn og græsk yoghurt meget bedre.
Se også vores opskrift på Danmarks bedste frikadeller
Et godt trick, hvis du vil lave frikadeller, som ikke bliver til kanonkugler, er at røre farsen sammen hurtigst muligt. Glem elpiskeren og foodprocessoren – brug en almindelig spiseske og rør kun lige, indtil ingredienserne er blandet.
Herefter skal farsen trække køligt i en halv time, inden du former den til ganske små frikadeller og steger i en blanding af smør og olie. Ved middelhøj varme skal kalvefrikadellerne højst have 4 minutter på hver side; de må endelig ikke blive tørre.
Som tilbehør til disse luksusfrikadeller smager en portion spaghetti vendt med hvidløgssmør helt forrygende. Foruden hvidløg består smørret af persille, citronskal og en anelse chili.
Husker du scenen fra Disney-klassikeren Lady & Vagabonden, hvor de kære firbenede væsener deler en portion pasta med kødboller på en romantisk italiensk restaurant? Denne version er langt mere raffineret – hverdagsmad på et højt plan.
Ingredienser
Kalvefrikadeller |
|
400 g hakket kalvekød | |
2 æg | |
2 skalotteløg, revet | |
1 spsk. græsk yoghurt | |
1 spsk. havregryn | |
2 tsk. tørret esdragon | |
1 tsk. salt, peber | |
Hvidløgssmør |
|
50 g blødt smør | |
2 spsk. olivenolie | |
2 fed hvidløg | |
1 bdt. kruspersille | |
1 citron, den revne skal | |
0.5 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
Desuden |
|
500 g spaghetti |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør ingredienserne til kalvefrikadeller hurtigt sammen med en ske og stil køligt i 30 minutter |
2
Færdig
|
Tag en teskefuld fars og rul i håndfladen - form en masse små frikadeller på denne måde |
3
Færdig
|
Steg frikadellerne ved middelhøj varme i en blanding af olie og smør - 3-4 minutter på hver side |
4
Færdig
|
Rør hvidløgssmørret sammen |
5
Færdig
|
Kog pastaen efter anvisningerne på pakken |
6
Færdig
|
Hæld vandet fra pastaen, hæld pastaen tilbage i den varme gryde, rør hvidløgssmørret i og lad trække 2 minutter under låg |
7
Færdig
|
Servér den hvidløgsduftende pasta med de små kalvefrikadeller |