Opskrift: Luksus kalvefrikadeller med esdragon
- på spaghetti & hvidløgssmør

0 0
Opskrift: Luksus kalvefrikadeller med esdragon

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Kalvefrikadeller
400 g hakket kalvekød
2 æg
2 skalotteløg, revet
1 spsk. græsk yoghurt
1 spsk. havregryn
2 tsk. tørret esdragon
1 tsk. salt, peber
Hvidløgssmør
50 g blødt smør
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
1 bdt. kruspersille
1 citron, den revne skal
0.5 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
Desuden
500 g spaghetti

Raffineret hverdagsmad, som ville gi’ Lady & Vagabonden våde øjne

Ingredienser

  • Kalvefrikadeller

  • Hvidløgssmør

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Lige nu er du godt på vej til at lave nogle af de bedste frikadeller, du nogen sinde har smagt. Det er et løfte!

Frikadeller af rent kalvekød er forfinede i både smag og konsistens. Det milde bearnaisekrydderi esdragon klæder det sarte kalvekød ekstremt godt. Hertil kommer revet skalotteløg, som er mildere i smagen end zittauerløg. Desuden et par æg. Og i stedet for mel og mælk, som ofte giver lidt klistrede frikadeller, fungerer en smule havregryn og græsk yoghurt meget bedre.

Se også vores opskrift på Danmarks bedste frikadeller

Et godt trick, hvis du vil lave frikadeller, som ikke bliver til kanonkugler, er at røre farsen sammen hurtigst muligt. Glem elpiskeren og foodprocessoren – brug en almindelig spiseske og rør kun lige, indtil ingredienserne er blandet.

Herefter skal farsen trække køligt i en halv time, inden du former den til ganske små frikadeller og steger i en blanding af smør og olie. Ved middelhøj varme skal kalvefrikadellerne højst have 4 minutter på hver side; de må endelig ikke blive tørre.

Som tilbehør til disse luksusfrikadeller smager en portion spaghetti vendt med hvidløgssmør helt forrygende. Foruden hvidløg består smørret af persille, citronskal og en anelse chili.

Husker du scenen fra Disney-klassikeren Lady & Vagabonden, hvor de kære firbenede væsener deler en portion pasta med kødboller på en romantisk italiensk restaurant? Denne version er langt mere raffineret – hverdagsmad på et højt plan.

0/5 (0 Reviews)

Ingredienser

Antal personer:
Kalvefrikadeller
400 g hakket kalvekød
2 æg
2 skalotteløg, revet
1 spsk. græsk yoghurt
1 spsk. havregryn
2 tsk. tørret esdragon
1 tsk. salt, peber
Hvidløgssmør
50 g blødt smør
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
1 bdt. kruspersille
1 citron, den revne skal
0.5 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
Desuden
500 g spaghetti

Sådan gør du

1
Færdig

Rør ingredienserne til kalvefrikadeller hurtigt sammen med en ske og stil køligt i 30 minutter

2
Færdig

Tag en teskefuld fars og rul i håndfladen - form en masse små frikadeller på denne måde

3
Færdig

Steg frikadellerne ved middelhøj varme i en blanding af olie og smør - 3-4 minutter på hver side

4
Færdig

Rør hvidløgssmørret sammen

5
Færdig

Kog pastaen efter anvisningerne på pakken

6
Færdig

Hæld vandet fra pastaen, hæld pastaen tilbage i den varme gryde, rør hvidløgssmørret i og lad trække 2 minutter under låg

7
Færdig

Servér den hvidløgsduftende pasta med de små kalvefrikadeller

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.300 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

lammekrone-i-ovn
forrige
Opskrift: Perfekt lammekrone i ovn
appelsin-nicecream
næste
Opskrift: Appelsin Nicecream – verdens enkleste softice
lammekrone-i-ovn
forrige
Opskrift: Perfekt lammekrone i ovn
appelsin-nicecream
næste
Opskrift: Appelsin Nicecream – verdens enkleste softice

Tilføj Din Kommentar