Ingredienser
-
3 bananer
Et par ord om vores opskrift
Kender du nogen i din omgangskreds, som har en sød tand? Børn eller voksne… Så kan det varmt anbefales at servere tørrede bananer / bananchips for dem i stedet for købeslik eller kage.
Tørrede bananer er søde, som om de var tilsat sukker (men det er de ikke), de knaser lidt som chips og er samtidig lidt seje som vingummi. Og de smager intenst af modne bananer.
Er tørrede bananer sunde? spørger du måske. Hertil svarer Coop på deres hjemmeside om madpyramiden:
”Tørret frugt indeholder næsten alle vitaminer og mineraler, blandt andet C-vitamin, E-vitamin og kalium. Samtidig indeholder tørret frugt kostfibre. Derfor er tørret frugt sundt for dit immunforsvar og din fordøjelse. Tørret frugt har også et højt indhold af kalorier og frugtsukker. Kalorieindholdet er 5-6 gange større end i frisk frugt.”
Tørrede bananer er næsten latterligt lette at lave: Du skærer bananer i tynde skiver, lægger dem på bagepapir og bager 90 minutter i en 100 grader varm ovn. Fordi du bager ved varmluft, kan der være to plader i ovnen samtidig med i alt 3 bananer skåret tyndt ud.
Kan det være nemmere?
Ingredienser
3 bananer |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær bananerne i tyndest mulige skiver, gerne lidt på skrå |
2
Færdig
|
Fordel bananskiverne på 2 bageplader med bagepapir |
3
Færdig
|
Bag bananskiverne 90 minutter i ovnen ved 100 grader |
4
Færdig
|
Pil bananskiverne af bagepapiret og læg til tørre i en skål |
5
Færdig
|
Opbevar eventuelt i en lukket beholder ved stuetemperatur |