Opskrift: Spicy chokoladekugler (sukkerfri)
med chili og salt

0 0
Opskrift: Spicy chokoladekugler (sukkerfri)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
200 g dadler
120 g mandler
2 spsk. kakao
1 tsk. vaniljepulver
0.5 tsk. chilipulver
0.5 tsk. salt
Pynt
4 spsk. kokosmel
1 tsk. kakao

25 sunde og lækre chokoladekugler på 15 minutter

Tilhører:
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Pynt

Et par ord om vores opskrift

Del

Det er sjovt at overraske sine gæster – og sig selv – med en uventet smagsoplevelse. Med disse spicy chokoladekugler får du chancen for at give dine omgivelser en behagelig overraskelse…

Overraskelsen består af chili og salt skjult i søde, bløde omgivelser. Først bemærker man kun den forventede sødme, men pludselig … hov, hvad var dét?

Kunsten er at dosere chili og salt helt præcist – ikke for meget (så bliver smagen krads) og ikke for lidt (så bliver smagen mainstream). Smag derfor på dadelmassen, når du har kørt den i din foodprocessor. Kan den tåle lidt mere chili og/eller salt?

Vi kalder de små frækkerter for chokoladekugler, selv om der ikke er et gram chokolade i. Til gengæld indeholder de masser af kakao, og kakao er den vigtigste, mest smagsintensive ingrediens i chokolade – derfor. Mange opskrifter på chokoladekage tager på samme måde udgangspunkt i kakao, ej chokolade. I øvrigt er kakao vildt sundt!

Resten af ingredienserne er naturligvis også sunde, så selv om de er dejligt søde og lækre, kan du altså nyde – og byde – de spicy chokoladekugler med god samvittighed.

Opbevar chokoladekuglerne i en lukket beholder i køleskabet. De smager allerbedst, når de er let kølige.

Ingredienser

Antal personer:
200 g dadler
120 g mandler
2 spsk. kakao
1 tsk. vaniljepulver
0.5 tsk. chilipulver
0.5 tsk. salt
Pynt
4 spsk. kokosmel
1 tsk. kakao
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Kør alle ingredienser grundigt i din foodprocessor

2
Færdig

Bland kokosmel og kakao

3
Færdig

Rul 25 kugler af dadelmassen og tril i kokosblandingen

4
Færdig

Opbevar køligt i en lukket beholder

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Kinesisk lammemørbrad med five spice
forrige
Opskrift: Kinesisk lammemørbrad med five spice
Opskrift: Slagter Lunds flap steak (bavette)
næste
Opskrift: Slagter Lunds flap steak (bavette)
Opskrift: Kinesisk lammemørbrad med five spice
forrige
Opskrift: Kinesisk lammemørbrad med five spice
Opskrift: Slagter Lunds flap steak (bavette)
næste
Opskrift: Slagter Lunds flap steak (bavette)

Tilføj Din Kommentar