Ingredienser
-
200 g dadler
-
120 g mandler
-
2 spsk. kakao
-
1 tsk. vaniljepulver
-
0.5 tsk. chilipulver
-
0.5 tsk. salt
-
Pynt
-
4 spsk. kokosmel
-
1 tsk. kakao
Et par ord om vores opskrift
Det er sjovt at overraske sine gæster – og sig selv – med en uventet smagsoplevelse. Med disse spicy chokoladekugler får du chancen for at give dine omgivelser en behagelig overraskelse…
Overraskelsen består af chili og salt skjult i søde, bløde omgivelser. Først bemærker man kun den forventede sødme, men pludselig … hov, hvad var dét?
Kunsten er at dosere chili og salt helt præcist – ikke for meget (så bliver smagen krads) og ikke for lidt (så bliver smagen mainstream). Smag derfor på dadelmassen, når du har kørt den i din foodprocessor. Kan den tåle lidt mere chili og/eller salt?
Vi kalder de små frækkerter for chokoladekugler, selv om der ikke er et gram chokolade i. Til gengæld indeholder de masser af kakao, og kakao er den vigtigste, mest smagsintensive ingrediens i chokolade – derfor. Mange opskrifter på chokoladekage tager på samme måde udgangspunkt i kakao, ej chokolade. I øvrigt er kakao vildt sundt!
Resten af ingredienserne er naturligvis også sunde, så selv om de er dejligt søde og lækre, kan du altså nyde – og byde – de spicy chokoladekugler med god samvittighed.
Opbevar chokoladekuglerne i en lukket beholder i køleskabet. De smager allerbedst, når de er let kølige.
Ingredienser
200 g dadler | |
120 g mandler | |
2 spsk. kakao | |
1 tsk. vaniljepulver | |
0.5 tsk. chilipulver | |
0.5 tsk. salt | |
Pynt |
|
4 spsk. kokosmel | |
1 tsk. kakao |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kør alle ingredienser grundigt i din foodprocessor |
2
Færdig
|
Bland kokosmel og kakao |
3
Færdig
|
Rul 25 kugler af dadelmassen og tril i kokosblandingen |
4
Færdig
|
Opbevar køligt i en lukket beholder |