Ingredienser
-
1 dl havregryn
-
1 dl vand
-
0.5 dl skyr
-
1 spsk. chiafrø
-
1 spsk. hørfrø
-
1 spsk. solsikkekerner
-
1 spsk. honning
-
0.5 tsk. kanel
Et par ord om vores opskrift
Overnight oats – med det uappetitlige danske navn køleskabsgrød – er dybest set havregrød, der laver sig selv i køleskabet natten over i stedet for at blive kogt om morgenen. Du sætter altså en portion ingredienser i køleskabet om aftenen, og om morgenen står du med en portion spiseklar grød. Kan det være nemmere?
Overnight oats har allerede i en del år været blandt de unges mest populære ‘legepladser’, når det handler om morgenmad. Fuldt forståeligt. For ikke alene er det nemt, det er også sundt og relativt billigt.
Og så er overnight oats totalt fleksibelt: Du kan putte alle mulige slags gode gryn og kerner i grøden, og om morgenen må du meget gerne toppe op med frisk frugt og bær. Frit valg på alle hylder.
Det vigtigste ved tilberedningen af overnight oats er at have en tommelfingerregel for de to hovedingredienser: Gryn og væske. Efter vores erfaring får du en perfekt grød med forholdet 1 dl gryn til 1,5 dl væske. Så dét er vores grundopskrift på køleskabsgrød.
Vi foretrækker havregryn frem for andre gryn. Som væske blander vi vand og skyr, som er et magert og proteinholdigt surmælksprodukt. Også havregryn indeholder mange proteiner, og denne opskrift på overnight oats sikrer dig derfor en god mæthedsfornemmelse hele resten af formiddagen.
Apropos proteiner: Vi har tilsat vores overnight oats 3 slags kerner – chiafrø, hørfrø og solsikkekerner. Her får du flere gode proteiner plus omega 3-fedtsyrer, vitaminer og mineraler. Samt lidt rart at tygge på.
Du kan også bruge nødder, mandler og alle mulige andre frø og kerner. Eller nøjes med havregryn, hvis det skal være ekstra let og billigt.
Lidt ‘lækkerhed’ skal der også til, ellers bliver det sgu for sundt: Vi foreslår honning og kanel, som er gode smage om morgenen. Hertil kommer naturligvis de skønne frugter og bær, du vælger at putte på den kolde grød om morgenen. Vi havde tilfældigvis solbær og æble, men brug, hvad der er i sæson.
Til sidst et lille tip om den beholder, der skal i køleskabet med grøden. Du kan bruge en plasticbøtte – stor eller lille – hvis det er til familien eller dig selv, og du senere øser op i tallerkener ved morgenbordet. Eller du kan tage en plasticbøtte med på arbejde til morgenmad eller frokost. Hvis grøden skal serveres for gæster, kan du anrette den direkte i serveringsglas og sætte i køleskabet.
5 minutters arbejde om aftenen, færdig grød om morgenen. Enjoy!
Ingredienser
1 dl havregryn | |
1 dl vand | |
0.5 dl skyr | |
1 spsk. chiafrø | |
1 spsk. hørfrø | |
1 spsk. solsikkekerner | |
1 spsk. honning | |
0.5 tsk. kanel |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Bland alle ingredienser sammen |
2
Færdig
|
Sæt i en lukket beholder 8 timer (natten over?) |
3
Færdig
|
Servér med frisk frugt og/eller bær |