Ingredienser
-
500 g pasta
-
3 l vand
-
1 spsk. salt
-
Fyld
-
400 g kyllingebryst
-
1 stor fennikel
-
2 fed hvidløg
-
10 salvieblade eller 1 spsk. tørret salvie
-
1 tsk. salt
-
4 spsk. olivenolie
-
1 citron, den revne skal
-
Chiliflager
Et par ord om vores opskrift
Pasta, fennikel og salvie er ganske almindelige ingredienser i det gode, italienske køkken, som vi danskere næsten har gjort til vores eget. Kommer der italiensk mad på bordet, kan hele familien være med. Og det behøver jo ikke være pizza eller lasagne hver gang.
Hvis du har en foodprocessor, tager det ingen tid at lave denne lune pastasalat. Vi bruger hele kyllingebryster og kører dem i foodprocessoren sammen med fennikel, salvie og hvidløg.
Hvis du ikke har en foodprocessor, kan du enten købe hakket kyllingekød eller selv hakke både kyllingebryster og fennikel på spækkebrættet – det er superlet.
Du kan enten bruge friske salvieblade eller tørret salvie. Det er en kraftigt smagende krydderurt, så brug den med omtanke. Det samme gælder chili og citronskal.
Ingredienser
500 g pasta | |
3 l vand | |
1 spsk. salt | |
Fyld |
|
400 g kyllingebryst | |
1 stor fennikel | |
2 fed hvidløg | |
10 salvieblade eller 1 spsk. tørret salvie | |
1 tsk. salt | |
4 spsk. olivenolie | |
1 citron, den revne skal | |
Chiliflager |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Start med at koge pastaen efter anvisningerne |
2
Færdig
|
Imens pastaen koger, laver du fyldet |
3
Færdig
|
Skær kylling, fennikel og hvidløg i store stykker og kør til en grov ‘grød’ i foodprocessoren sammen med salt og salvie |
4
Færdig
|
Steg fyldet i olien i ca. 10 minutter, til væden er fordampet, og konsistensen er blød |
5
Færdig
|
Bland fyldet med pastaen og smag til med citronskal og chili |