Opskrift: Den frække pasta puttanesca
med oliven, kapers og ansjoser

0 0
Opskrift: Den frække pasta puttanesca

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
250 g pasta
2 rødløg
2 fed hvidløg
3 spsk. olie
1 tsk. chiliflager
150 g sorte oliven
50 g kapers
5 ansjosfileter
300 g cherrytomater
Persille til drys

Ægte syditaliensk pastaret, der vækker alle dine sanser

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

“Luderens spaghetti” … dét skulle efter sigende være den direkte oversættelse af Spaghetti Puttanesca. En pragtfuld pastaret opfundet og forfinet i den skønne, rå syditalienske havneby, Napoli.

Hvorfor retten er opkaldt efter ludere, må stå hen i det uvisse. Men vi kan strække os så langt, at det er en både fræk og sanselig smagskombination, der går direkte i hjernens lystcenter. Langt mere raffineret end en gemen kødsovs!

I denne opskrift er spaghettien byttet ud med penne (pasta), og der er tilføjet rødløg, men ellers ville de letlevende, italienske kvinder nok kunne godkende resultatet uden at rynke på næsen. Det ER ægte italiensk, og det SMAGER ægte italiensk.

Bare rolig, ansjoserne smager ikke af fisk i retten. De små frækkerter er primært med for at give en let salt dybde i tomatsovsen. Hvis du vil lave en vegetarisk eller vegansk puttanesca, kan du droppe ansjoserne og tilføje lidt salt.

Apropos salt: Husk, at både kapers og oliven er salte. Lissom ansjoserne.

Ingredienser

Antal personer:
250 g pasta
2 rødløg
2 fed hvidløg
3 spsk. olie
1 tsk. chiliflager
150 g sorte oliven
50 g kapers
5 ansjosfileter
300 g cherrytomater
Persille til drys
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Kog pastaen efter anvisningerne på pakken

2
Færdig

Skær rødløg i tynde både og hvidløg i tynde skiver og steg langsomt i olien - godt 10 minutter, uden at det tager farve

3
Færdig

Skru lidt op for varmen og tilsæt chiliflager, oliven i skiver, let hakkede kapers og finthakkede ansjoser - steg 2-3 minutter

4
Færdig

Tilsæt grofthakkede cherrytomater og steg med, indtil saften er næsten fordampet - 8-10 minutter

5
Færdig

Vend pastaen i retten og steg med 1 minut ved høj varme

6
Færdig

Servér rygende varm med et drys persille

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Perfekte brune kartofler til juleaften
forrige
Opskrift: Perfekte brune kartofler til juleaften
Opskrift: Hjemmelavet rødkål til jul og Mortens Aften
næste
Opskrift: Hjemmelavet rødkål til jul og Mortens Aften
Opskrift: Perfekte brune kartofler til juleaften
forrige
Opskrift: Perfekte brune kartofler til juleaften
Opskrift: Hjemmelavet rødkål til jul og Mortens Aften
næste
Opskrift: Hjemmelavet rødkål til jul og Mortens Aften

Tilføj Din Kommentar