Ingredienser
-
250 g pasta
-
2 rødløg
-
2 fed hvidløg
-
3 spsk. olie
-
1 tsk. chiliflager
-
150 g sorte oliven
-
50 g kapers
-
5 ansjosfileter
-
300 g cherrytomater
-
Persille til drys
Et par ord om vores opskrift
“Luderens spaghetti” … dét skulle efter sigende være den direkte oversættelse af Spaghetti Puttanesca. En pragtfuld pastaret opfundet og forfinet i den skønne, rå syditalienske havneby, Napoli.
Hvorfor retten er opkaldt efter ludere, må stå hen i det uvisse. Men vi kan strække os så langt, at det er en både fræk og sanselig smagskombination, der går direkte i hjernens lystcenter. Langt mere raffineret end en gemen kødsovs!
I denne opskrift er spaghettien byttet ud med penne (pasta), og der er tilføjet rødløg, men ellers ville de letlevende, italienske kvinder nok kunne godkende resultatet uden at rynke på næsen. Det ER ægte italiensk, og det SMAGER ægte italiensk.
Bare rolig, ansjoserne smager ikke af fisk i retten. De små frækkerter er primært med for at give en let salt dybde i tomatsovsen. Hvis du vil lave en vegetarisk eller vegansk puttanesca, kan du droppe ansjoserne og tilføje lidt salt.
Apropos salt: Husk, at både kapers og oliven er salte. Lissom ansjoserne.
Ingredienser
250 g pasta | |
2 rødløg | |
2 fed hvidløg | |
3 spsk. olie | |
1 tsk. chiliflager | |
150 g sorte oliven | |
50 g kapers | |
5 ansjosfileter | |
300 g cherrytomater | |
Persille til drys |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog pastaen efter anvisningerne på pakken |
2
Færdig
|
Skær rødløg i tynde både og hvidløg i tynde skiver og steg langsomt i olien - godt 10 minutter, uden at det tager farve |
3
Færdig
|
Skru lidt op for varmen og tilsæt chiliflager, oliven i skiver, let hakkede kapers og finthakkede ansjoser - steg 2-3 minutter |
4
Færdig
|
Tilsæt grofthakkede cherrytomater og steg med, indtil saften er næsten fordampet - 8-10 minutter |
5
Færdig
|
Vend pastaen i retten og steg med 1 minut ved høj varme |
6
Færdig
|
Servér rygende varm med et drys persille |