Opskrift: Perfekte brune kartofler til juleaften
- karamelliserede på den helt rigtige måde

0 0
Opskrift: Perfekte brune kartofler til juleaften

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kg små kartofler
90 g sukker
25 g smør
2 spsk. vand

Brunede kartofler, der er tilpas søde og har lidt bid

Tilhører:
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Det er faktisk ikke så svært og heller ikke så tidskrævende at lave brune kartofler, så du kan roligt kaste dig ud i det. Når kartoflerne er kogt, tager det kun 30 minutter, så står du med de dejligste, søde, brunede kartofler.

Hvis du vil være sikker på, at kartoflerne ikke smatter ud, mens du vender dem i karamellen, så sørg for, at de ikke er for gennemkogte på forhånd. De skal faktisk være en smule underkogte. Glem derfor alt om kartofler på glas!

Få fat på nogle små, fine kartofler – gerne aspargeskartofler – og kog dem 10 minutter i saltet vand. Ikke mere. Herefter skal de køle af og pilles, og så er de klar.

De perfekte brunede kartofler har et tyndt lag karamel hele vejen rundt. Det opnår du ved at lade kartoflerne stege 2-3 minutter i karamellen, før du vender dem – ikke noget med rutsje dem rundt på panden. Og så en tilsvarende tur på den anden side. Og så en tur på den første side. Og så en tur på den anden side. Og måske liiiige en runde til, men så er du også i mål.

Inden du går i gang, så vær opmærksom på, at du især skal være tålmodig i starten, mens sukkeret smelter. Det tager 10 minutter ved middel varme – find på noget andet at lave imens. Når sukkeret er smeltet, skal du til gengæld være over kartoflerne de næste 20 minutter.

Brune kartofler er herligt tilbehør til langtidsstegte andelår og langtidsstegt flæskesteg samt den skønneste, hjemmelavede rødkål.

Ingredienser

Antal personer:
1 kg små kartofler
90 g sukker
25 g smør
2 spsk. vand
4 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Kog kartoflerne med skræl 10 minutter i saltet vand - køl af og pil dem så

2
Færdig

Strø sukkeret jævnt ud på en pande og opvarm ved middelvarme, til det er smeltet - det tager ca. 10 minutter - lad være med at røre i det

3
Færdig

Rør smør og vand i det smeltede sukker, så du får en fint brun karamelmasse

4
Færdig

Hæld kartoflerne ned til karamellen og lad dem småstege 2-3 minutter - karamellen skal boble let imens - lad være med at rutsje kartoflerne rundt

5
Færdig

Vend kartoflerne og småsteg 2-3 minutter

6
Færdig

Gentag processen 2-3 gange, til du er tilfreds med karamelskorpen

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Hip hurra for en (fødselsdags) kringle
forrige
Opskrift: Hip hurra for en (fødselsdags) kringle
Opskrift: Den frække pasta puttanesca
næste
Opskrift: Den frække pasta puttanesca
Opskrift: Hip hurra for en (fødselsdags) kringle
forrige
Opskrift: Hip hurra for en (fødselsdags) kringle
Opskrift: Den frække pasta puttanesca
næste
Opskrift: Den frække pasta puttanesca

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here