Ingredienser
-
Bund
-
2 æggehvider
-
120 g sukker
-
1 tsk. majsmel
-
0.5 tsk. citronsaft
-
0.5 citron, den revne skal
-
Topping
-
2.5 dl piskefløde, pisket
-
170 g lemoncurd
-
1 bk. jordbær, i kvarte
-
1 bk. hindbær (lille bakke)
-
1 bk. blåbær (lille bakke)
-
Mynte eller pebermynte, strimlet
Et par ord om vores opskrift
Anna Pavlova er en af historiens mest berømte primaballerinaer. Hendes navn er – i lighed med den franske skuespillerinde Sarah Bernard – blevet foreviget af en beundrer med en sød tand.
Newzealænderne og australierne skændes stadig om, hvilket af de to lande der har æren for at have opfundet desserten Pavlova. Vi andre må nøjes med at trække på skuldrene og blot nyde, at nogen har haft åndsnærværelse til at udtænke noget så perfekt.
Perfekt, ja. Pavlova er desserten, alle kan lide. På én gang fnuglet og elegant, men samtidig fyldt med smagsindtryk, der bringer smilet frem. Også i denne version, hvor vi tilføjer lemoncurd til det traditionelle flødeskum og erstatter Oceaniens frugter med sommerens dejligste danske bær.
Ingredienser
Bund |
|
2 æggehvider | |
120 g sukker | |
1 tsk. majsmel | |
0.5 tsk. citronsaft | |
0.5 citron, den revne skal | |
Topping |
|
2.5 dl piskefløde, pisket | |
170 g lemoncurd | |
1 bk. jordbær, i kvarte | |
1 bk. hindbær (lille bakke) | |
1 bk. blåbær (lille bakke) | |
Mynte eller pebermynte, strimlet |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pisk ingredienserne til bunden sammen, så dejen bliver så stiv som muligt |
2
Færdig
|
Lav 4 store marengs på en bageplade med bagepapir |
3
Færdig
|
Bag 45 minutter i en 120 grader varm ovn og lad dem stå, til ovnen køler af |
4
Færdig
|
Pisk fløde og lemoncurd sammen til en halvstiv creme og smør oven på marengsen |
5
Færdig
|
Pynt med bær og mynte- eller pebermyntestrimler |