Ingredienser
-
Dej
-
200 g mel
-
50 g græsk yoghurt
-
1 æg
-
4 spsk. olie
-
0.5 tsk. salt
-
Grøntsagsfyld
-
3 spsk. olie
-
250 g kartofler, revet
-
100 g gulerødder, revet
-
75 g rosiner
-
1 løg finthakket
-
1 fed hvidløg, finthakket
-
1.5 spsk. karry
-
1 tsk. spidskommen, knust
-
1 tsk. korianderfrø, knust
-
1 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
Æg til pensling, pisket
Et par ord om vores opskrift
Her kommer opskriften på verdens nemmeste dej til pirogger. Glem alt om gær og bagepulver – pirogger skal jo ikke hæve! Du ælter de 5 ingredienser sammen på max. 10 minutter, lader dejen hvile køligt i en halv time, og imens laver du fyldet.
Vegetariske pirogger – eller samosa – med fyld af kartofler, ærter og karry er en kendt og elsket klassiker. Vi twister grøntsagsfyldet en smule og bruger gulerødder i stedet for ærter. Plus rosiner og et par rare, varme krydderier.
Ikke alene sparer du tid på dejen, men også på fyldet. I stedet for først at koge kartoflerne skal du bare rive dem og stege dem på en pande sammen med resten af fyldet. Det er både hurtigere, nemmere og sundere.
Du kan bruge pirogger til alt muligt: Som appetizer til en drink, som forret med lidt salat og en myntedressing, i madpakken, på skovturen eller som et sundt mellemmåltid.
Ud af denne opskrift får du 8 pæne pirogger. Lav evt. en større portion og frys ned.
Ingredienser
Dej |
|
200 g mel | |
50 g græsk yoghurt | |
1 æg | |
4 spsk. olie | |
0.5 tsk. salt | |
Grøntsagsfyld |
|
3 spsk. olie | |
250 g kartofler, revet | |
100 g gulerødder, revet | |
75 g rosiner | |
1 løg finthakket | |
1 fed hvidløg, finthakket | |
1.5 spsk. karry | |
1 tsk. spidskommen, knust | |
1 tsk. korianderfrø, knust | |
1 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
Æg til pensling, pisket |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Ælt ingredienserne til dejen sammen, læg dejen i en frysepose og stil køligt i mindst 30 minutter |
2
Færdig
|
Varm olien til fyldet op på en pande ved middelvarme og tilsæt grøntsager og krydderier |
3
Færdig
|
I de næste 10 minutter skal du varme fyldet godt igennem, uden at det brænder på - det kræver, at du konstant rører og skraber pandens bund fri |
4
Færdig
|
Lad fyldet blive lunkent |
5
Færdig
|
Del dejen i 8 boller, som du ruller ud til 0.5 cm tynde cirkler på et meldækket bord |
6
Færdig
|
Læg fyld på den ene halvdel af dejen og vend den anden halvdel hen over |
7
Færdig
|
Tryk den åbne halvcirkel sammen med en gaffel |
8
Færdig
|
Pensl piroggerne med æg og bag dem 15 minutter midt i en 200 grader varm ovn |
2 Comments Skjul kommentarer
Hej, det skal jeg prøve! Kan de mon steges i stedet?
Kære Dana
Det er da værd at prøve. Vil tro, at piroggerne i alt skal have ca. samme tid på panden som i ovnen.
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist