Opskrift: Nemme pirogger med grøntsagsfyld
- chili, spidskommen og karry

0 0
Opskrift: Nemme pirogger med grøntsagsfyld

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Dej
200 g mel
50 g græsk yoghurt
1 æg
4 spsk. olie
0.5 tsk. salt
Grøntsagsfyld
3 spsk. olie
250 g kartofler, revet
100 g gulerødder, revet
75 g rosiner
1 løg finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
1.5 spsk. karry
1 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. korianderfrø, knust
1 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
Æg til pensling, pisket

Lækkert krydrede hapsere til appetizer, forret eller madpakken

Tilhører:
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Dej

  • Grøntsagsfyld

Et par ord om vores opskrift

Del

Her kommer opskriften på verdens nemmeste dej til pirogger. Glem alt om gær og bagepulver – pirogger skal jo ikke hæve! Du ælter de 5 ingredienser sammen på max. 10 minutter, lader dejen hvile køligt i en halv time, og imens laver du fyldet.

Vegetariske pirogger – eller samosa – med fyld af kartofler, ærter og karry er en kendt og elsket klassiker. Vi twister grøntsagsfyldet en smule og bruger gulerødder i stedet for ærter. Plus rosiner og et par rare, varme krydderier.

Ikke alene sparer du tid på dejen, men også på fyldet. I stedet for først at koge kartoflerne skal du bare rive dem og stege dem på en pande sammen med resten af fyldet. Det er både hurtigere, nemmere og sundere.

Du kan bruge pirogger til alt muligt: Som appetizer til en drink, som forret med lidt salat og en myntedressing, i madpakken, på skovturen eller som et sundt mellemmåltid.

Ud af denne opskrift får du 8 pæne pirogger. Lav evt. en større portion og frys ned.

Ingredienser

Antal personer:
Dej
200 g mel
50 g græsk yoghurt
1 æg
4 spsk. olie
0.5 tsk. salt
Grøntsagsfyld
3 spsk. olie
250 g kartofler, revet
100 g gulerødder, revet
75 g rosiner
1 løg finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
1.5 spsk. karry
1 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. korianderfrø, knust
1 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
Æg til pensling, pisket
3 fra 9 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Ælt ingredienserne til dejen sammen, læg dejen i en frysepose og stil køligt i mindst 30 minutter

2
Færdig

Varm olien til fyldet op på en pande ved middelvarme og tilsæt grøntsager og krydderier

3
Færdig

I de næste 10 minutter skal du varme fyldet godt igennem, uden at det brænder på - det kræver, at du konstant rører og skraber pandens bund fri

4
Færdig

Lad fyldet blive lunkent

5
Færdig

Del dejen i 8 boller, som du ruller ud til 0.5 cm tynde cirkler på et meldækket bord

6
Færdig

Læg fyld på den ene halvdel af dejen og vend den anden halvdel hen over

7
Færdig

Tryk den åbne halvcirkel sammen med en gaffel

8
Færdig

Pensl piroggerne med æg og bag dem 15 minutter midt i en 200 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Knasende ristede kikærter
forrige
Opskrift: Knasende ristede kikærter
Opskrift: Kikærtesalat med hakket oksekød
næste
Opskrift: Kikærtesalat med hakket oksekød
Opskrift: Knasende ristede kikærter
forrige
Opskrift: Knasende ristede kikærter
Opskrift: Kikærtesalat med hakket oksekød
næste
Opskrift: Kikærtesalat med hakket oksekød

2 Comments Skjul kommentarer

Kære Dana

Det er da værd at prøve. Vil tro, at piroggerne i alt skal have ca. samme tid på panden som i ovnen.

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Tilføj Din Kommentar