Ingredienser
-
“Sushi”-ris
-
3 dl ris
-
4.5 dl vand
-
0.5 tsk. salt
-
2 spsk. riseddike
-
1 tsk. sukker
-
0.5 tsk. salt
-
Fyld
-
300 g laks i sushikvalitet
-
0.5 spidskål
-
3 gulerødder
-
2 æbler
-
2 avocadoer
-
1 bdt. forårsløg
-
1 bdt. radiser
-
200 g ærter
-
Gomadressing
-
50 g sesamfrø
-
1 fed hvidløg
-
20 g ingefær, revet
-
5 spsk. soya
-
5 spsk. riseddike
-
3 spsk. olie
-
1 tsk. sukker
-
0.5 tsk. chiliflager
-
0.5 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Fiskerne på Hawaii opfandt efter sigende poké bowl (udtales: påukæi båull), når de skar ureelle stykker af deres tun og blæksprutter. Poké betyder: at skære eller snitte.
Siden den spæde start på de amerikanske paradisøer er poké bowlens popularitet eksploderet rundt omkring på kloden. Alene i København er der åbnet et par restauranter med poké bowl som speciale.
En poké bowl er dybest set sushi, der er skilt ad. Ris, rå fisk, rå grøntsager, en dressing med soya – that’s it, folks. Hvilke fisk og hvilke grøntsager må du selv vælge – vi foreslår laks og sprøde, danske grøntsager, fordi den slags er nemt at få fat i heroppe på den nordlige halvkugle.
Dressingen, som skal give smag til de ferske sager, er der mange meninger om. Nogen foretrækker noget med majonæse og chili. Vi synes helt klart, at en frisk, sesambaseret gomadressing er det eneste rigtige. Den smager så uforskammet godt, at du kan spise den med ske.
Denne portion poké bowl rækker til 8 personer som forret eller 4 personer som hovedret. Spis med pinde eller almindeligt bestik alt efter temperament. En let, kold øl som Corona går forrygende til.
Ingredienser
“Sushi”-ris |
|
3 dl ris | |
4.5 dl vand | |
0.5 tsk. salt | |
2 spsk. riseddike | |
1 tsk. sukker | |
0.5 tsk. salt | |
Fyld |
|
300 g laks i sushikvalitet | |
0.5 spidskål | |
3 gulerødder | |
2 æbler | |
2 avocadoer | |
1 bdt. forårsløg | |
1 bdt. radiser | |
200 g ærter | |
Gomadressing |
|
50 g sesamfrø | |
1 fed hvidløg | |
20 g ingefær, revet | |
5 spsk. soya | |
5 spsk. riseddike | |
3 spsk. olie | |
1 tsk. sukker | |
0.5 tsk. chiliflager | |
0.5 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Start med at koge ris i vand og salt - 11 minutters kogning, 11 minutters hvile under låg |
2
Færdig
|
Bland riseddike, sukker og salt sammen og rør ud i de varme ris – afkøl |
3
Færdig
|
Skær laks i tynde strimler og grøntsagerne i mundrette bidder |
4
Færdig
|
Rist sesamfrø let lysebrune på en pande og blend til en tyk dressing med de øvrige ingredienser |
5
Færdig
|
Anret hver poké bowl med ris underst, fyld ovenpå og dressing hældt ud over det hele |