Opskrift: Poké bowl – sushi fra Hawaii
med rå laks og gomadressing

0 0
Opskrift: Poké bowl – sushi fra Hawaii

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
“Sushi”-ris
3 dl ris
4.5 dl vand
0.5 tsk. salt
2 spsk. riseddike
1 tsk. sukker
0.5 tsk. salt
Fyld
300 g laks i sushikvalitet
0.5 spidskål
3 gulerødder
2 æbler
2 avocadoer
1 bdt. forårsløg
1 bdt. radiser
200 g ærter
Gomadressing
50 g sesamfrø
1 fed hvidløg
20 g ingefær, revet
5 spsk. soya
5 spsk. riseddike
3 spsk. olie
1 tsk. sukker
0.5 tsk. chiliflager
0.5 tsk. salt

Er du vild med sushi, vil du elske en poké bowl

Ingredienser

  • “Sushi”-ris

  • Fyld

  • Gomadressing

Et par ord om vores opskrift

Del

Fiskerne på Hawaii opfandt efter sigende poké bowl (udtales: påukæi båull), når de skar ureelle stykker af deres tun og blæksprutter. Poké betyder: at skære eller snitte.

Siden den spæde start på de amerikanske paradisøer er poké bowlens popularitet eksploderet rundt omkring på kloden. Alene i København er der åbnet et par restauranter med poké bowl som speciale.

En poké bowl er dybest set sushi, der er skilt ad. Ris, rå fisk, rå grøntsager, en dressing med soya – that’s it, folks. Hvilke fisk og hvilke grøntsager må du selv vælge – vi foreslår laks og sprøde, danske grøntsager, fordi den slags er nemt at få fat i heroppe på den nordlige halvkugle.

Dressingen, som skal give smag til de ferske sager, er der mange meninger om. Nogen foretrækker noget med majonæse og chili. Vi synes helt klart, at en frisk, sesambaseret gomadressing er det eneste rigtige. Den smager så uforskammet godt, at du kan spise den med ske.

Denne portion poké bowl rækker til 8 personer som forret eller 4 personer som hovedret. Spis med pinde eller almindeligt bestik alt efter temperament. En let, kold øl som Corona går forrygende til.

Ingredienser

Antal personer:
“Sushi”-ris
3 dl ris
4.5 dl vand
0.5 tsk. salt
2 spsk. riseddike
1 tsk. sukker
0.5 tsk. salt
Fyld
300 g laks i sushikvalitet
0.5 spidskål
3 gulerødder
2 æbler
2 avocadoer
1 bdt. forårsløg
1 bdt. radiser
200 g ærter
Gomadressing
50 g sesamfrø
1 fed hvidløg
20 g ingefær, revet
5 spsk. soya
5 spsk. riseddike
3 spsk. olie
1 tsk. sukker
0.5 tsk. chiliflager
0.5 tsk. salt
4 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Start med at koge ris i vand og salt - 11 minutters kogning, 11 minutters hvile under låg

2
Færdig

Bland riseddike, sukker og salt sammen og rør ud i de varme ris – afkøl

3
Færdig

Skær laks i tynde strimler og grøntsagerne i mundrette bidder

4
Færdig

Rist sesamfrø let lysebrune på en pande og blend til en tyk dressing med de øvrige ingredienser

5
Færdig

Anret hver poké bowl med ris underst, fyld ovenpå og dressing hældt ud over det hele

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Salsa verde - sund, grøn dip
forrige
Opskrift: Salsa verde – sund, grøn dip
Opskrift: Rabarbertrifli for voksne
næste
Opskrift: Rabarbertrifli for voksne
Opskrift: Salsa verde - sund, grøn dip
forrige
Opskrift: Salsa verde – sund, grøn dip
Opskrift: Rabarbertrifli for voksne
næste
Opskrift: Rabarbertrifli for voksne

Tilføj Din Kommentar