Ingredienser
-
1 dl rapsolie
-
2 bdt. purløg
-
1 fed hvidløg
-
2 tsk. citronsaft
-
1 tsk. salt
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Som navnet svagt antyder, er purløg en del af løgfamilien og deler dermed familiens sunde egenskaber. Purløg styrker immunforsvaret, og purløgets høje indhold af K-vitamin styrker knoglerne. En olie med purløg OG hvidløg er derfor supersund – og smager til overflod enormt godt.
Hvilken olie du bruger til purløgsolien, må afhænge af din personlige smag og pengepung. De to sundeste, almindelige olier er rapsolie og olivenolie, men også vindruekerneolie og solsikkeolie kan bruges i en snæver vending.
Purløgsolie kan anvendes i mange af de sammenhænge, hvor du bruger purløg. Fx på en kartoffelmad eller en æggemad. Eller i stedet for persillesovs på kartofler og andre kogte grøntsager. Jo mere purløg du bruger, jo tykkere bliver ‘sovsen’.
Ingredienser
1 dl rapsolie | |
2 bdt. purløg | |
1 fed hvidløg | |
2 tsk. citronsaft | |
1 tsk. salt | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Blend alle ingredienser og servér straks |