Ingredienser
-
5 cl lyserød gin
-
3 stænk Angostura
-
0.5 dl danskvand
-
1 spsk. citronsaft
-
0.5 spsk. sirup
-
masser Is
-
Pynt
-
Citron
-
Is, masser
Et par ord om vores opskrift
På malay betyder gin pahit ‘bitter gin’. Navnet giver god mening, for den berømte cocktail indeholder både gin og Angostura, som begge dele er bitre. I den originale opskrift skal der vist nok kun anelse vand herudover – og så taler vi virkelig om en drink for voksne med hår på brystet.
(Men bare rolig, vi har modificeret en anelse – det er jo ikke alle, der har hår få centimeter syd for hagen).
Drinken er opfundet i 1930’erne på Singapores eventyrlige Raffles Hotel, der dog især er berømt for deres mere folkelige cocktail, Singapore Sling.
Raffles Hotel er indbegrebet af britisk koloniherredømme. Luksus, elegance, arrogance – en svane i en andegård… Her lærte forfatteren W. Somerset Maugham drinken at kende, sikkert ganske grundigt, og han blev så begejstret for den, at gin pahit indgår i flere af hans bøger.
Panderynkende bartendere rundt omkring på kloden mener, at gin pahit blot er en fortolkning af drinken ‘pink gin’, der udelukkende består af gin og Angostura.
Her på Spicy Twist har vi fortolket en smule videre. I vores gin pahit mixes – foruden gin og Angostura – citron, sirup, danskvand og is. Som en munter cadeau til de mange rynkede bartendere foreslår vi at bruge en lyserød gin.
Spicy Twists Gin Pahit er stadig en let bitter cocktail, men knapt så barsk som mister Maugham måske ville foretrække den.
Cheers!
Ingredienser
5 cl lyserød gin | |
3 stænk Angostura | |
0.5 dl danskvand | |
1 spsk. citronsaft | |
0.5 spsk. sirup | |
masser Is | |
Pynt |
|
Citron | |
Is, masser |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør ingredienserne hurtigt sammen |
2
Færdig
|
Pynt med citron, evt. en citronstrimmel |