Opskrift: Gammeldags blommetrifli med flødeskum
Sådan lavede mormor sin danske dessertklassiker

0 0
Opskrift: Gammeldags blommetrifli med flødeskum

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
500 g blommer uden sten
250 g sukker
0.5 stang vanilje
1 ps. makroner
8 spsk. portvin
2 dl piskefløde

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

I sensommeren, når de danske haver bugner af modne blommer, bliver der travlhed i køkkenerne. For overfloden skal naturligvis udnyttes, uden for mange af de skønne frugter bliver til fugleføde.

Se Spicy Twists opskrifter på en mere krydret blommetrifli, blommemarmelade og syltede blommer i rom

Til alt held kan blommerne sagtens fryses ned, hvis du ikke når at få brugt hele årets høst. Halvér blommerne, kassér stenene og frys de halve blommer ned i fryseposer.

I skrivende stund befinder vi os i slutningen af september måned og har netop hevet et halvt kilo blommer ud af fryseren. Spicy Twist fik nemlig besøg af et par ældre mennesker, som ville sætte umådeligt pris på en portion gammeldags blommetrifli, som vor Moder lavede den.

Som sagt, så gjort – og det er der jo ingen sten i:

  1. Blommerne koges med sukker og vanilje; det tager 20-25 minutter, og så skal blandingen køle af. Denne del af opgaven kan med fordel udføres dagen i forvejen.
  2. I bunden af pæne glas anbringes knuste makroner, som overhældes med et par spiseskefulde portvin.
  3. Herover øses den kolde blommeblanding – og til sidst pyntes af med flødeskum.

Du kan sagtens lave glassene med makroner, portvin og blommer klar på forhånd – og blot pynte med flødeskum ved servering.

Servér gerne den samme portvin (eller madeira eller en dessertvin), som du har hældt over makronerne. Det ville mormor også have gjort, hvis hun havde haft råd.

Ingredienser

Antal personer:
500 g blommer uden sten
250 g sukker
0.5 stang vanilje
1 ps. makroner
8 spsk. portvin
2 dl piskefløde

Sådan gør du

1
Færdig

Start med at koge blommerne om morgenen eller dagen i forvejen, så de kan nå at køle af

2
Færdig

Kog blommer, sukker og vaniljestang (som lige skal snittes åben) 10-15 minutter i en gryde, til blommerne har skilt sig af med meget af saften, men ikke helt har mistet strukturen

3
Færdig

Fisk blommerne op med en hulske

4
Færdig

Kog blommesaften ind til cirka det halve - det tager 5-10 minutter

5
Færdig

Hæld blommerne tilbage i saften og kog med 2-3 minutter – afkøl herefter

6
Færdig

Fordel makronerne i dessertglas og hæld portvin over

7
Færdig

Fordel blommerne over makronerne og slut af med et lag flødeskum

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.400 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Raffles Hotels’ berømte Gin Pahit
forrige
Opskrift: Raffles Hotels’ berømte Gin Pahit
Cote de porc
næste
Opskrift: Cote de porc – dobbelt herregårdskotelet
Opskrift: Raffles Hotels’ berømte Gin Pahit
forrige
Opskrift: Raffles Hotels’ berømte Gin Pahit
Cote de porc
næste
Opskrift: Cote de porc – dobbelt herregårdskotelet

Tilføj Din Kommentar