• Forside
  • Snacks
  • Opskrift: 1-2-3, sådan laver du grillede peberfrugter i olie

Opskrift: 1-2-3, sådan laver du grillede peberfrugter i olie
2,5 kg peberfrugter forvandles til et stort glas delikatesser

0 0
Opskrift: 1-2-3, sådan laver du grillede peberfrugter i olie

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2.5 kg peberfrugter
2 fed hvidløg
1.5 dl olivenolie
3 spsk. æbleeddike
1 spsk. salt
2 tsk. korianderfrø
2 tsk. peberkorn
Tilhører:
  • Sund mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Når du griller peberfrugter i ovnen og flår skindet af, bliver de helt bløde og søde. Grillede peberfrugter smager usandsynligt godt og regnes med rette som en stor delikatesse i flere af de varmere lande sydpå.

Grillede peberfrugter bruges typisk som:

  • Tapas
  • Tilbehør til stegt kød og fisk
  • Tilbehør til ost
  • Fyld i pastaretter

For at konservere peberfrugterne, så de opnår længere holdbarhed, og samtidig give dem en mere nuanceret smag end bare sødme, er det en god idé at lægge dem i en lage af olie, eddike, hvidløg og krydderier.

I denne lag kan peberfrugterne holde sig mindst 2 måneder i køleskab i et skoldet, tillukket sylteglas. Så kan du bare fiske nogle peberfrugtfileter op, efterhånden som du bliver lækkersulten.

Den gode lage kan du bruge stort set uændret som den dejligste salatdressing. Eller som smagsgiver i en god italiensk kødsovs.

Vi bestilte en kasse med 2,5 kg peberfrugter fra Fresh.Land. Og 1-2-3, så var de forvandlet til et stort glas grillede peberfrugter i olie på under 1,5 time.

1. GRILLE

Varm ovnen op til grillvarme (275 grader), læg de hele peberfrugter på et stykke bagepapir i en bradepande og grill dem 15 minutter på den ene side (der skal blive ret sort), vend dem en halv omgang og grill dem 15 minutter på den anden side (der også skal blive sort)

2. PILLE

Hæld straks de brandvarme grillede peberfrugter i en stor frysepose, luk til og lad dem dampe deri i 20 minutter. Nu er skindet lige til at pille af, og herefter befries peberfrugter for stilk og små kerner (det er en smule snasket).

3. MARINERE

Rør en lage sammen af saft fra peberfrugterne (saften ligger tilbage i fryseposen), olie, eddike, hvidløg og krydderier – skær hver peberfrugt i 3-4 aflange stykker – vend i dressingen og hæld på et skoldet sylteglas.
Så let er det at forvandle en dynge rå peberfrugter til en usandsynligt lækker delikatesse. Du kan naturligvis bruge peberfrugter i alle farver til formålet.

Opbevaring

Peberfrugterne skal stå mørkt og køligt, fx i en kælder eller et viktualierum. Her bør de kunne holde i mindst 2 måneder. Hvis du opbevarer peberfrugterne i køleskab, vil olivenolien størkne – den bliver dog flydende igen efter nogle minutter ved stuetemperatur.

Peberfrugter fra Fresh.Land

De grillede peberfrugter

Ingredienser

Antal personer:
2.5 kg peberfrugter
2 fed hvidløg
1.5 dl olivenolie
3 spsk. æbleeddike
1 spsk. salt
2 tsk. korianderfrø
2 tsk. peberkorn

Sådan gør du

1
Færdig

Varm ovnen op til grillvarme (275 grader)

2
Færdig

Læg de hele peberfrugter på et stykke bagepapir i en bradepande og sæt bradepanden i ovnen på næstnederste rille

3
Færdig

Grill peberfrugterne 15 minutter på den ene side (der skal blive ret sort), vend dem en halv omgang og grill dem 15 minutter på den anden side (der også skal blive sort)

4
Færdig

Hæld straks de brandvarme grillede peberfrugter i en stor frysepose, luk til og lad dem dampe deri i 20 minutter

5
Færdig

Nu er skindet lige til at pille af - og herefter befries peberfrugterne for stilk og små kerner (det er en smule snasket)

6
Færdig

Rør en lage sammen af saft fra peberfrugterne (saften ligger tilbage i fryseposen), olie, eddike, hvidløg i tynde skiver og krydderier, som er knust til pulver i morteren

7
Færdig

Skær hver peberfrugt i 3-4 aflange stykker, vend i dressingen og hæld det hele på skoldede sylteglas

8
Færdig

Luk glasset godt til og lad stå mørkt og køligt - allerede efter 1 døgn kan du begynde at bruge af de grillede peberfrugter - holdbarheden er mindst 2 måneder

9
Færdig

Husk, at du kan bruge lagen som dressing i salater og som smagsgiver i fx kødsovs

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.400 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Klassisk gullasch med svinekød
forrige
Opskrift: Klassisk gullasch med svinekød
Opskrift: Raffles Hotels’ berømte Gin Pahit
næste
Opskrift: Raffles Hotels’ berømte Gin Pahit
Klassisk gullasch med svinekød
forrige
Opskrift: Klassisk gullasch med svinekød
Opskrift: Raffles Hotels’ berømte Gin Pahit
næste
Opskrift: Raffles Hotels’ berømte Gin Pahit

Tilføj Din Kommentar