Ingredienser
-
600 g bøffer af kalvefilet
-
Salt
-
25 g smør
-
2 spsk. olie
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Du ved det sikkert allerede, men lad os for en sikkerheds skyld gentage: Når du steger kød, skal det have stuetemperatur. Koldt kød på en varm pande bliver hårdt. Derfor skal du tage kødet ud af køleskabet mindst 1 time før stegning.
Samtidig skal du drysse det med salt – nogle kalder dette gourmetsaltning. Saltet trækker overflødigt vand ud af kødet, så smagen bliver mere intens.
Kalvekød er fint i smagen. Derfor skal tilbehøret ikke være for kraftigt. Vi foreslår hasselback-kartofler, stegte tomater, champignonsovs med lidt cognac og en skive hjemmelavet kryddersmør med dild.
Ingredienser
| 600 g bøffer af kalvefilet | |
| Salt | |
| 25 g smør | |
| 2 spsk. olie | |
| Peber |
Sådan gør du
|
1
Færdig
|
Tag kødet ud mindst 1 time før stegning |
|
2
Færdig
|
Drys samtidig med så meget salt, du kan lide |
|
3
Færdig
|
Dup bøfferne tørre efter 1 time |
|
4
Færdig
|
Varm smør og olie op på en hed pande, til smørret bruser af |
|
5
Færdig
|
Steg bøfferne ca. 2 minutter på hver side ved høj varme - du skal ikke rutsche dem rundt på panden |
|
6
Færdig
|
Kværn peber over og servér straks |


