Ingredienser
-
2 skalotteløg, finthakket
-
2 fed hvidløg, finthakket
-
3 spsk. olie
-
350 g risottoris
-
1.5 dl hvidvin
-
1 liter vand
-
1 fennikel, i bittesmå tern
-
25 g smør
-
50 g parmesan, revet
-
1.5 tsk. salt
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Hvis du kun har prøvet at lave risotto på den gammeldags måde, vil du blive glædeligt overrasket over denne metode. Den meget nemmere, fordi der ikke skal røres så meget undervejs. Du hælder vand eller bouillon over risene én gang for alle – bum.
Samtidig skal du kun bruge halvdelen af det smør og den parmesan, der normalt hældes i en risotto i Danmark – det giver dig en meget lettere og mere elegant risotto.
Vi har valgt at koge risottoen i vand, ikke i bouillon, fordi vi elsker de raffinerede smage af hvidvin, fennikel og parmesan. Men hvis du er til mere umami, så brug endelig en god hønse- eller grøntsagsbouillon og drop salt i opskriften.
Denne portion rækker til 6 forretter eller 4 hovedretter. Du er altid hjerteligt velkommen til at servere en let Italiensk tomatsalat ved siden af.
Ingredienser
2 skalotteløg, finthakket | |
2 fed hvidløg, finthakket | |
3 spsk. olie | |
350 g risottoris | |
1.5 dl hvidvin | |
1 liter vand | |
1 fennikel, i bittesmå tern | |
25 g smør | |
50 g parmesan, revet | |
1.5 tsk. salt | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Steg skalotteløg og hvidløg blanke i olien på en teflonpande |
2
Færdig
|
Tilsæt ris og steg ved højere temperatur, til risene er meget varme |
3
Færdig
|
Tilsæt hvidvin og steg, til vinen er fordampet |
4
Færdig
|
Tilsæt fennikel, hæld vandet over og småkog 25 minutter, til væden er fordampet og risene er al dente |
5
Færdig
|
Rør i risene nogle gange undervejs, så de ikke brænder på - især de sidste 10 minutter |
6
Færdig
|
Risene skal have opsuget stort set al væde, men stadig være fugtige - måske skal du skrue lidt op eller ned for blusset de sidste 5-10 minutter |
7
Færdig
|
Tag panden af ilden og rør smør, parmesan, salt og peber i - læg låg på panden og lad retten stå og samle sig i 5 minutter |