Opskrift: Raffineret og nem risotto med fennikel
- hvidløg, hvidvin og parmesan

0 0
Opskrift: Raffineret og nem risotto med fennikel

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 skalotteløg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
3 spsk. olie
350 g risottoris
1.5 dl hvidvin
1 liter vand
1 fennikel, i bittesmå tern
25 g smør
50 g parmesan, revet
1.5 tsk. salt
Peber

Risotto med fennikel smager som at spise på et lille trattoria i Norditalien

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Hvis du kun har prøvet at lave risotto på den gammeldags måde, vil du blive glædeligt overrasket over denne metode. Den meget nemmere, fordi der ikke skal røres så meget undervejs. Du hælder vand eller bouillon over risene én gang for alle – bum.

Samtidig skal du kun bruge halvdelen af det smør og den parmesan, der normalt hældes i en risotto i Danmark – det giver dig en meget lettere og mere elegant risotto.

Vi har valgt at koge risottoen i vand, ikke i bouillon, fordi vi elsker de raffinerede smage af hvidvin, fennikel og parmesan. Men hvis du er til mere umami, så brug endelig en god hønse- eller grøntsagsbouillon og drop salt i opskriften.

Denne portion rækker til 6 forretter eller 4 hovedretter. Du er altid hjerteligt velkommen til at servere en let Italiensk tomatsalat ved siden af.

Ingredienser

Antal personer:
2 skalotteløg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
3 spsk. olie
350 g risottoris
1.5 dl hvidvin
1 liter vand
1 fennikel, i bittesmå tern
25 g smør
50 g parmesan, revet
1.5 tsk. salt
Peber
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Steg skalotteløg og hvidløg blanke i olien på en teflonpande

2
Færdig

Tilsæt ris og steg ved højere temperatur, til risene er meget varme

3
Færdig

Tilsæt hvidvin og steg, til vinen er fordampet

4
Færdig

Tilsæt fennikel, hæld vandet over og småkog 25 minutter, til væden er fordampet og risene er al dente

5
Færdig

Rør i risene nogle gange undervejs, så de ikke brænder på - især de sidste 10 minutter

6
Færdig

Risene skal have opsuget stort set al væde, men stadig være fugtige - måske skal du skrue lidt op eller ned for blusset de sidste 5-10 minutter

7
Færdig

Tag panden af ilden og rør smør, parmesan, salt og peber i - læg låg på panden og lad retten stå og samle sig i 5 minutter

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Vandmelon gazpacho som tapas
forrige
Opskrift: Vandmelon gazpacho som tapas
Opskrift: Perfekt mør oksecuvette sous vide
næste
Opskrift: Perfekt mør oksecuvette sous vide
Opskrift: Vandmelon gazpacho som tapas
forrige
Opskrift: Vandmelon gazpacho som tapas
Opskrift: Perfekt mør oksecuvette sous vide
næste
Opskrift: Perfekt mør oksecuvette sous vide

Tilføj Din Kommentar