Opskrift: Scaloppine – kalvekød på italiensk

0 0
Opskrift: Scaloppine – kalvekød på italiensk

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
300 g mørt kalvekød
Hvedemel
Salt, peber
3 spsk. olivenolie
20 g smør
10 salvieblade
1 citron, saften

Tynde skiver kalvekød stegt med salvie og citron

Tilhører:
  • Nem og hurtig mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Scaloppine er tynde skiver mørt kalvekød, oksekød eller kylling, vendt i mel og stegt et par minutter i en blanding af olivenolie og smør.

Når kødet er stegt, sættes det til side, og panden koges af med et eller andet lækkert. Det kan være marsala, hvidvin, svampe, tomat eller fx en raffineret kombination af citron og kapers, som kaldes piccata. Denne lynhurtige sovs hældes over kødet, som garneres med lidt grøntsager, og så er der serveret.

Se vores opskrift på kylling piccata

Kødet til scaloppine

Til scaloppine vil man typisk bruge tyndt skåret kalveinderlår – den samme udskæring, der benyttes til wienerschnitzel. Kødet skal bankes helt fladt, gerne med en kødhammer, hvor kødstykkerne så typisk ligger i en plasticpose, mens de bankes.

Vi har dog ‘kun’ 2 kalveentrecotes. Dem skærer vi mildt over, lægger dem på et spækkebræt og banker dem flade med håndroden, hvorefter kødstykkerne vendes i hvedemel. Hele operationen tager højst 5 minutter.

Vi bruger salvie og citron

Først steger vi en håndfuld salvieblade i olivenolie. Salvien bliver helt mild og aromatisk i smagen, når den får varme. Salviebladene fiskes op og erstattes med en klat smør på panden. Når smørret er bruset af, skal kødet steges 2 minutter på hver side.

Kødet anrettes med salviebladene ovenpå, mens panden koges af med saften af en citron. Efter 1 minut er ‘citronsovsen’ klar til at hældes over scaloppine og salvieblade.

Tilbehør til scaloppine

Som tilbehør til scaloppine smager dampede grøntsager godt. Vi skraber kernerne af et par majskolber, snitter et par gulerødder og blegselleri i fine tern og dampet et par minutter i olivenolie og salt.

Som vin til scaloppine passer et glas riesling eller pinot noir perfekt.

Ingredienser

Antal personer:
300 g mørt kalvekød
Hvedemel
Salt, peber
3 spsk. olivenolie
20 g smør
10 salvieblade
1 citron, saften

Sådan gør du

1
Færdig

Bank kødstykkerne flade med en kødhammer eller med håndroden

2
Færdig

Vend kødet i hvedemel, salt og peber

3
Færdig

Varm olivenolien op på en pande og steg salviebladene, til de begynder at blive mørkegrønne - ca. 2 minutter

4
Færdig

Sæt salviebladene til side og erstat dem på panden med smørret - skru op til middelhøj varme

5
Færdig

Når smørret er bruset af, steges kødet ca. 2 minutter på hver side - det skal være lysebrunt udenpå og lyst rosa indvendigt

6
Færdig

Sæt kødet til side og kog panden af med citronsaften - max. 1 minut

7
Færdig

Anret de lune scaloppine med salvieblade og et dryp citronsmør

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.400 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Chirashi-sushi-sushi-bowl
forrige
Opskrift: Chirashi sushi – sushi bowl
Sommerligt-tilbehoer-til-stegt-fisk
næste
Opskrift: Sommerligt tilbehør til stegt fisk
Chirashi-sushi-sushi-bowl
forrige
Opskrift: Chirashi sushi – sushi bowl
Sommerligt-tilbehoer-til-stegt-fisk
næste
Opskrift: Sommerligt tilbehør til stegt fisk

Tilføj Din Kommentar