Ingredienser
-
300 g mørt kalvekød
-
Hvedemel
-
Salt, peber
-
3 spsk. olivenolie
-
20 g smør
-
10 salvieblade
-
1 citron, saften
Et par ord om vores opskrift
Scaloppine er tynde skiver mørt kalvekød, oksekød eller kylling, vendt i mel og stegt et par minutter i en blanding af olivenolie og smør.
Når kødet er stegt, sættes det til side, og panden koges af med et eller andet lækkert. Det kan være marsala, hvidvin, svampe, tomat eller fx en raffineret kombination af citron og kapers, som kaldes piccata. Denne lynhurtige sovs hældes over kødet, som garneres med lidt grøntsager, og så er der serveret.
Se vores opskrift på kylling piccata
Kødet til scaloppine
Til scaloppine vil man typisk bruge tyndt skåret kalveinderlår – den samme udskæring, der benyttes til wienerschnitzel. Kødet skal bankes helt fladt, gerne med en kødhammer, hvor kødstykkerne så typisk ligger i en plasticpose, mens de bankes.
Vi har dog ‘kun’ 2 kalveentrecotes. Dem skærer vi midt over, lægger dem på et spækkebræt og banker dem flade med håndroden, hvorefter kødstykkerne vendes i hvedemel. Hele operationen tager højst 5 minutter.
Vi bruger salvie og citron
Først steger vi en håndfuld salvieblade i olivenolie. Salvien bliver helt mild og aromatisk i smagen, når den får varme. Salviebladene fiskes op og erstattes med en klat smør på panden. Når smørret er bruset af, skal kødet steges 2 minutter på hver side.
Kødet anrettes med salviebladene ovenpå, mens panden koges af med saften af en citron. Efter 1 minut er ‘citronsovsen’ klar til at hældes over scaloppine og salvieblade.
Tilbehør til scaloppine
Som tilbehør til scaloppine smager dampede grøntsager godt. Vi skraber kernerne af et par majskolber, snitter et par gulerødder og blegselleri i fine tern og damper et par minutter i olivenolie og salt.
Som vin til scaloppine passer et glas riesling eller pinot noir perfekt.
Ingredienser
300 g mørt kalvekød | |
Hvedemel | |
Salt, peber | |
3 spsk. olivenolie | |
20 g smør | |
10 salvieblade | |
1 citron, saften |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Bank kødstykkerne flade med en kødhammer eller med håndroden |
2
Færdig
|
Vend kødet i hvedemel, salt og peber |
3
Færdig
|
Varm olivenolien op på en pande og steg salviebladene, til de begynder at blive mørkegrønne - ca. 2 minutter |
4
Færdig
|
Sæt salviebladene til side og erstat dem på panden med smørret - skru op til middelhøj varme |
5
Færdig
|
Når smørret er bruset af, steges kødet ca. 2 minutter på hver side - det skal være lysebrunt udenpå og lyst rosa indvendigt |
6
Færdig
|
Sæt kødet til side og kog panden af med citronsaften - max. 1 minut |
7
Færdig
|
Anret de lune scaloppine med salvieblade og et dryp citronsmør |