Opskrift: Kalvemedaljoner med orangesauce og grillede grøntsager

0 0
Opskrift: Kalvemedaljoner med orangesauce og grillede grøntsager

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
4 kalvemedaljoner
2 spsk. olivenolie
Salt, peber
Grillede grøntsager
2 pk. aspargesbroccoli
2 bdt. forårsløg
300 g cherrytomater
4 gulerødder
3 spsk. olivenolie
Salt
Orangesauce
2 dl appelsinsaft
2 spsk. honning
2 spsk. soya
1 stjerneanis, knust
1 tsk. salt, peber
50 g koldt smør

Ingredienser

  • Grillede grøntsager

  • Orangesauce

Et par ord om vores opskrift

Del

Denne middag smager som at spise på en af landets bedre (og dyrere) restauranter. Kødet er flot stegt, mørt og rosa – sovsen er ren gourmet, spændende uden at være mærkelig – grøntsagerne er perfekt sprøde uden overhovedet at være rå.

Lykkeligvis koster middagen kun en brøkdel af prisen hos en dygtig restaurantør. Og det mest utrolige er, at du kan lave det hele på 25 minutter!

  • Kødet skal stege max. 10 minutter
  • Orangesaucen piskes sammen på 5 minutter
  • Grøntsagerne skal stege 8 minutter i ovnen ved grillvarme

Læs mere om kalvemedaljoner med orangesauce og grillede grøntsager efter opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
4 kalvemedaljoner
2 spsk. olivenolie
Salt, peber
Grillede grøntsager
2 pk. aspargesbroccoli
2 bdt. forårsløg
300 g cherrytomater
4 gulerødder
3 spsk. olivenolie
Salt
Orangesauce
2 dl appelsinsaft
2 spsk. honning
2 spsk. soya
1 stjerneanis, knust
1 tsk. salt, peber
50 g koldt smør
3 fra 11 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Start med at tage kødet ud af køleskabet i god tid, gerne 1 time inden tilberedning, og gnid med lidt salt – ret hurtigt herefter bør du begynde at varme ovnen op

2
Færdig

Brun kalvemedaljonerne på begge sider ved høj varme i olien – skru ned til middelvarme og giv kødet ca. 4 minutter på hver side – sæt til side, drys med peber og lad hvile nogle minutter

3
Færdig

Rens grøntsagerne, skær i nogenlunde ensartede tykkelser (tomaterne skal være hele), spred mest muligt ud i et ildfast fad eller en bradepande, anbring på næstnederste rille i den grillvarme ovn og giv dem ca. 8 minutter – hold øje med, at de ikke forkuller

4
Færdig

Pisk ingredienserne til orangesauce (bortset fra smør) sammen i en skål og hæld på den varme pande, som kødet blev stegt på

5
Færdig

Når saucen koger op, pisker du små tern af koldt smør i, lader varme igennem – og serverer

Kalvemedaljoner

Kalvemedaljoner er små, men høje og altid møre bøffer, som skæres ud af fx kalvemørbrad eller kalvetyksteg. Hvis du omvikler kalvemedaljonerne med bacon, er du i din gode ret til at kalde dem kalvetournedos.

Se også vores opskrift på tournedos af oksemørbrad

Stegningen foregår ved, at kalvemedaljonerne brunes godt af på begge sider ved høj varme, krydres med salt og peber og herefter steger færdig ved middelvarme. Stegetid i alt ca. 4-5 minutter på hver side.

Du kan stege kalvemedaljoner i både smør og olivenolie, eventuelt en blanding – vi nøjes dog med olivenolie, der kan tåle højere varme og giver flottere stegeskorpe. Den gode smørsmag gemmer vi til sovsen.

Orangesauce

Både kalvemedaljoner og grillede grøntsager smager mildt og meget neutralt. Tro os, hele retten vinder ved at få tilført en dybere, varmere smag, som er selve meningen med en god sovs.

Denne orangesauce er ekstremt enkel. I en skål pisker du friskpresset appelsinsaft, honning, soya, lidt knust stjerneanis, salt og peber sammen. Når kalvemedaljonerne er stegt færdige, hælder du appelsinblandingen på panden, koger op og pisker små tern af koldt smør i. Sovsen tykner en smule og optager den gode stegesky fra kødet.

Bare rolig, orangesauce smager som en ‘rigtig’ sovs, ikke specielt frugtagtigt, måske snarere en anelse kinesisk. Den gør virkelig noget godt for kød og grøntsager.

Grøntsager grillet i ovn

Grillede grøntsager er det perfekte tilbehør til al slags kød og fisk. I de varme lande smider man ofte en håndfuld grøntsager på den ene varme grill, mens kødet syder på den anden grill.

I Danmark er vejret desværre ikke altid til udendørs grillning, men pyt – ovnens grill fungerer fint. Når du sætter grøntsagerne ind på næstnederste rille i ovnen, når de lige at få varme nok, inden grillen begynder at forkulle dem. Grøntsagerne bliver sprøde uden at føles rå.

Som du kan se på vores tallerken, valgte vi at grille de milde aspargesbroccoli (også kaldet broccolini, baby broccoli og bimi), forårsløg, gulerødder og cherrytomater. Vi kunne også have taget peberfrugter, babymajs, slikærter, løg skåret i både, squash… Kun fantasien og sæsonen sætter grænser for udfoldelserne. Tænk gerne i forskellige farver.

Alt, hvad du skal gøre ved grøntsagerne, er at rense dem, skære i nogenlunde ensartede tykkelser, dryppe med olie og salt – og give dem 8 minutter på næstnederste rille i en bradepande eller et ovnfast fad.

Og vinen? Servér gerne et rart glas pinot noir til de lidt generte kalvemedaljoner og tallerkenens øvrige milde smage.

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Maskeret blomkål med rejer
forrige
Opskrift: Maskeret blomkål med rejer
Sprængt flæskesteg
næste
Opskrift: Sprængt flæskesteg – ekstra sprød svær, ekstra saftig
Maskeret blomkål med rejer
forrige
Opskrift: Maskeret blomkål med rejer
Sprængt flæskesteg
næste
Opskrift: Sprængt flæskesteg – ekstra sprød svær, ekstra saftig

Tilføj Din Kommentar