Ingredienser
-
1 stk. Rocchetta
-
1 lille rødløg
-
3 stilke bredbladet persille
-
Peber
-
God olivenolie
Et par ord om vores opskrift
Et par af Spicy Twists gode venner fandt sammen for nogle år siden. De var begge gift, men fik ved en festlig sammenkomst et godt øje til hinanden.
Allerede samme aften startede de med at kysse lidt ude i køkkenet, mens musikken bragede løs inde ved siden af. To voksne mennesker, der pludselig følte sig som et par nervøse teenagere.
Han var (og er) en god kysser, men utroligt nok var dét, der endelig fik hende til at overgive sig, at han ved en senere lejlighed serverede denne ost, som han havde lært at kende i Italien. Aldrig havde hun smagt ost på så raffineret en måde. Hun tænkte, at hvis han havde så god smag inden for ost, så måtte han også have mange andre kvaliteter.
Et par måneder efter sagde de farvel til deres partnere, og i dag har de været lykkeligt gift i en del år. De har siden serveret osten for andre, blandt andet os på Spicy Twist, og har grinende fortalt, at de siden dengang kun har kaldt den ”score-osten”.
Score-osten hedder i virkeligheden Rocchetta og er en italiensk 3-mælksost. Ja, der er også gedemælk i, men bare rolig – det kan overhovedet ikke smages. Vores gode veninde HADER gedeost, og hun har aldrig bemærket det.
Hvad er din anledning?
Hvad er du ude i…
- Skal du have en hot date med hjem og savner madideer?
- Skal det ligefrem ske på selveste Valentinsdag?
- Er det en romantisk middag for én, du kender godt i forvejen?
- Er det ’bare’ gode venner eller familie, der trænger til lidt forkælelse?
Uanset hvad anledningen er, vil score-osten Rocchetta gøre tricket!
Men, men, men – Rocchetta fås desværre ikke overalt. Du er nødt til at google eller spørge din lokale ostepusher. Eller måske høre direkte hos importøren af Rocchetta.
Sådan serverer du score-osten
Osten tages ud af køleskabet mindst 1 time, inden den skal serveres, så den når at blive blød og cremet ved stuetemperatur. Anbring osten på midten af et smukt fad eller en flot tallerken. Ved servering drysses med finthakket rødløg og bredbladet persille samt sort peber, og så overhældes det hele med en generøs sjat olivenolie af bedste kvalitet.
Servér score-osten med godt brød eller gourmetknækbrød. Hvis du vil give den max. gas på score-fronten, så bager du selv verdens bedste grydebrød eller dette fantastiske knækbrød inspireret af Novo Nordisks køkkener.
Nå ja, og så skal du naturligvis huske at tænde rigeligt med stearinlys, sætte lidt lækker musik på spillen (dæmpet) og rive proppen af en kølig flaske riesling (krydret hvidvin står godt til ost) eller en let rødvin som fx pinot noir.
Glemte vi at sige, at det også er en god idé at have lagt rent sengetøj på inde i hobbyrummet 😊
Af hjertet: Held & lykke!
Ingredienser
1 stk. Rocchetta | |
1 lille rødløg | |
3 stilke bredbladet persille | |
Peber | |
God olivenolie |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tag osten ud af køleskabet mindst 1 time før servering, så den bliver blød og cremet |
2
Færdig
|
Anbring på midten af et smukt fad eller en flot tallerken |
3
Færdig
|
Hak rødløg og persille fint og drys over osten og lidt ved siden af |
4
Færdig
|
Kværn sort peber over |
5
Færdig
|
Hæld en fin stråle god olivenolie over det hele – du skal ikke spare på olien |
6
Færdig
|
Servér med godt brød eller knækbrød og en flaske riesling (hvid) eller pinot noir (rød) |
7
Færdig
|
Kig din date dybt i øjnene, mens I spiser og skåler |