Opskrift: Vegetarisk fennikel/squash-suppe med hvidløgscreme

0 0
Opskrift: Vegetarisk fennikel/squash-suppe med hvidløgscreme

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 stor fennikel
1 squash
2 løg
3 spsk. olivenolie
1 liter grøntsagsbouillon
0.5 lime, saften
0.5 bdt. bredbladet persille
0.5 tsk. salt, peber
Hvidløgscreme
4 spsk. cremefraiche 18%
0.5 spsk. mælk
1 fed hvidløg, knust
0.25 tsk. salt
0.25 tsk. cayennepeber

Mild og velsmagende forret, som familie og gæster vil elske

Tilhører:
  • Billig mad
  • Sund mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Hvidløgscreme

Et par ord om vores opskrift

Del

Der sker noget interessant med fennikel, når den smukke knold får varme. Smagen ændrer sig fra skarpt lakridsagtig til noget i stil med artiskokhjerte – den bliver rund og mild. Konsistensen er ikke længere sprød og lidt sej, men fuldkommen blød og hyggelig.

Se også vores opskrift på ovnbagt fennikel

En suppe baseret primært på fennikel, squash og løg er simpelthen dømt til at smage – ikke bare godt, men forrygende godt. Suppen bliver oven i købet lækkert cremet, uden at du behøver tilsætte noget usundt eller fedende.

Vi er slet ikke i tvivl om, at både familie og gæster vil elske den milde, gode suppe. Det er en perfekt forret – let at lave, billig, sund og umulig at mislykkes med.

Eneste krav er, at du har en stavblender, blender eller foodprocessor. Når grøntsagerne først er blancheret 10 minutter i lidt olie og kogt 20 minutter i bouillon, skal suppen nemlig pureres til en helt jævn og cremet konsistens.

Den venlige fennikel/squash-suppe kan sagtens tåle et pikant pift som modspil, hvis du serverer den for voksne. Prøv en klat 18% cremefraiche rørt op med knust hvidløg og et nip cayennepeber. Hold nu op, hvor smager det godt!

Vi brugte i øvrigt suppen som hovedret. Kog nogle pastaer (gerne suppehorn) ved siden af og hæld i suppen ved bordet. Så er det ligesom en dejlig pastaret med masser af god sovs.

Ingredienser

Antal personer:
1 stor fennikel
1 squash
2 løg
3 spsk. olivenolie
1 liter grøntsagsbouillon
0.5 lime, saften
0.5 bdt. bredbladet persille
0.5 tsk. salt, peber
Hvidløgscreme
4 spsk. cremefraiche 18%
0.5 spsk. mælk
1 fed hvidløg, knust
0.25 tsk. salt
0.25 tsk. cayennepeber

Sådan gør du

1
Færdig

Skær grøntsagerne i små stykker

2
Færdig

Steg i olien i en gryde ved middellav varme i 10 minutter, til fennikel og løg bliver blanke

3
Færdig

Tilsæt bouillon og limesaft og kog 10 minutter under låg

4
Færdig

Tilsæt persillebladene og kog 10 minutter mere under låg

5
Færdig

Blend suppen helt glat og cremet, smag til med salt og peber

6
Færdig

Rør hvidløgscremen sammen og servér ved siden af

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.300 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Rejer-i-kokos-fra-Goa-ambot-tik
forrige
Opskrift: Rejer i kokos fra Goa – ambot tik
Skindstegt-kulmule-med-smoer-og-krydderurter
næste
Opskrift: Skindstegt kulmule med smør og krydderurter
Rejer-i-kokos-fra-Goa-ambot-tik
forrige
Opskrift: Rejer i kokos fra Goa – ambot tik
Skindstegt-kulmule-med-smoer-og-krydderurter
næste
Opskrift: Skindstegt kulmule med smør og krydderurter

Tilføj Din Kommentar