Ingredienser
-
1 stor fennikel
-
1 squash
-
2 løg
-
3 spsk. olivenolie
-
1 liter grøntsagsbouillon
-
0.5 lime, saften
-
0.5 bdt. bredbladet persille
-
0.5 tsk. salt, peber
-
Hvidløgscreme
-
4 spsk. cremefraiche 18%
-
0.5 spsk. mælk
-
1 fed hvidløg, knust
-
0.25 tsk. salt
-
0.25 tsk. cayennepeber
Et par ord om vores opskrift
Der sker noget interessant med fennikel, når den smukke knold får varme. Smagen ændrer sig fra skarpt lakridsagtig til noget i stil med artiskokhjerte – den bliver rund og mild. Konsistensen er ikke længere sprød og lidt sej, men fuldkommen blød og hyggelig.
Se også vores opskrift på ovnbagt fennikel
En suppe baseret primært på fennikel, squash og løg er simpelthen dømt til at smage – ikke bare godt, men forrygende godt. Suppen bliver oven i købet lækkert cremet, uden at du behøver tilsætte noget usundt eller fedende.
Vi er slet ikke i tvivl om, at både familie og gæster vil elske den milde, gode suppe. Det er en perfekt forret – let at lave, billig, sund og umulig at mislykkes med.
Eneste krav er, at du har en stavblender, blender eller foodprocessor. Når grøntsagerne først er blancheret 10 minutter i lidt olie og kogt 20 minutter i bouillon, skal suppen nemlig pureres til en helt jævn og cremet konsistens.
Den venlige fennikel/squash-suppe kan sagtens tåle et pikant pift som modspil, hvis du serverer den for voksne. Prøv en klat 18% cremefraiche rørt op med knust hvidløg og et nip cayennepeber. Hold nu op, hvor smager det godt!
Vi brugte i øvrigt suppen som hovedret. Kog nogle pastaer (gerne suppehorn) ved siden af og hæld i suppen ved bordet. Så er det ligesom en dejlig pastaret med masser af god sovs.
Ingredienser
1 stor fennikel | |
1 squash | |
2 løg | |
3 spsk. olivenolie | |
1 liter grøntsagsbouillon | |
0.5 lime, saften | |
0.5 bdt. bredbladet persille | |
0.5 tsk. salt, peber | |
Hvidløgscreme |
|
4 spsk. cremefraiche 18% | |
0.5 spsk. mælk | |
1 fed hvidløg, knust | |
0.25 tsk. salt | |
0.25 tsk. cayennepeber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær grøntsagerne i små stykker |
2
Færdig
|
Steg i olien i en gryde ved middellav varme i 10 minutter, til fennikel og løg bliver blanke |
3
Færdig
|
Tilsæt bouillon og limesaft og kog 10 minutter under låg |
4
Færdig
|
Tilsæt persillebladene og kog 10 minutter mere under låg |
5
Færdig
|
Blend suppen helt glat og cremet, smag til med salt og peber |
6
Færdig
|
Rør hvidløgscremen sammen og servér ved siden af |