Ingredienser
-
1.5 kg kartofler, gulerødder, blomkål
-
40 g smør
-
2 spsk. citronsaft
-
0.5 dl vand
-
1.5 tsk. salt
-
1 bdt. dild, finthakket
Et par ord om vores opskrift
Der er noget let og elegant over dampede grøntsager. De bevarer formen, er dejligt sprøde og smager af meget mere. De er naturligvis også sundere, for vitaminerne bliver ikke kogt ud i vand eller stegt væk i en ovn.
Ved at dampe grøntsagerne i en blanding af (meget lidt) vand og smør tilfører du samtidig den smule fedtstof, som gør grøntsagerne hyggelige at spise. Og du slipper oven i købet for at tænke på sovs.
Smørdampede grøntsager er delikat tilbehør til al slags fisk og kød. Prøv fx at servere dem til Danmarks bedste frikadeller. Du kan i øvrigt sagtens erstatte dild med persille, kørvel, purløg eller en fjerde urt.
Ingredienser
1.5 kg kartofler, gulerødder, blomkål | |
40 g smør | |
2 spsk. citronsaft | |
0.5 dl vand | |
1.5 tsk. salt | |
1 bdt. dild, finthakket |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær grøntsagerne i mundrette stykker |
2
Færdig
|
Hæld kartofler, smør, citron, vand og salt i en stor gryde med tætsluttende låg |
3
Færdig
|
Damp kartoflerne i 10 minutter under låg |
4
Færdig
|
Hæld gulerødder og blomkål i |
5
Færdig
|
Damp videre i 7-8 minutter under låg |
6
Færdig
|
Tag låget af, skru op for varmen og få det meste af væden til at fordampe |
7
Færdig
|
Tag gryden af varmen og rør dilden i |