Ingredienser
-
1 dl stærk kaffe
-
1 spsk. sirup
-
5 kardemommekapsler, de knuste korn
-
1.5 dl minimælk
-
Isklumper
Et par ord om vores opskrift
Det tager kun et par minutter at lave den skønneste iskaffe, hvis du har en slat kold kaffe stående. Du kan selvfølgelig også bruge instant kaffe, som du blender sammen med mælken, men det smager altså ikke lige så godt som med rigtig kaffe.
Med andre ord: Hvis du ved, at du gerne vil drikke iskaffe senere på dagen, så bryg lige et par kopper kaffe fra morgenstunden, så den kan stå at køle af.
Iskaffe skal have en anelse sødme, men skal stadig være en læskedrik, ikke en dessert. Vi bruger sirup i stedet for rørsukker, og vi tilføjer et nip kardemomme for at gøre smagen rigere og mere luksuriøs. For iskaffe ER en luksus – tænk bare på, at sådan en frækkert koster op til 40 kr. på de rigtige kaffebarer.
Hjemmelavet iskaffe koster højst et par kroner, og den smager mindst lige så godt som den dyre ude i byen.
Ingredienser
1 dl stærk kaffe | |
1 spsk. sirup | |
5 kardemommekapsler, de knuste korn | |
1.5 dl minimælk | |
Isklumper |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Bryg kaffen og tilsæt straks sirup og kardemomme |
2
Færdig
|
Lad kaffen køle af |
3
Færdig
|
Hæld kaffen i et pænt glas oven på nogle isklumper og slut af med mælken |
4
Færdig
|
Vil du have skum på toppen, så brug en mælkeskummer eller stavblender |
5
Færdig
|
Rør rundt, når fotoet er taget, og kaffen skal drikkes |