Ingredienser
-
BBQ-kylling
-
300 g kyllingefilet
-
3 spsk. soya
-
2 spsk. olivenolie
-
1 spsk. ketchup
-
1 tsk. paprika
-
Tacosovs
-
1 ds. flået tomat
-
3 spsk. tomatpuré
-
1 stængel blegselleri
-
1 fed hvidløg
-
2 tsk. spidskommen, knust
-
1 tsk. sukker
-
1 tsk. cayennepeber
-
Desuden
-
300 g tortillachips
-
300 g cheddarost
-
100 g jalapenos
Et par ord om vores opskrift
Nachos er en så populær ret rundt i hele verden, at der ligefrem findes en international nachos-dag: Den 21. oktober. På dén dag bliver spist nachos til den store guldmedalje!
Nachos er ægte texmex-mad. Retten blev opfundet af Ignacio ‘El Nacho’ Anaya i 1943, da hans restaurant i Piedras Negras på grænsen til USA fik besøg af nogle texanske soldaterhustruer på shoppingtur. Hvad serverer man til en flok gringos, når køkkenet lige er lukket ned? I en fart fandt han på noget med varme tortillas med smeltet ost og drysset med jalapeno-pebre. Begejstringen var total.
Han kaldte selv retten for Nacho’s especiales efter sit eget kælenavn, og resten er historie.
I sin simple form er nachos altså tortillachips, der drysses med ost og skiveskårne, syltede jalapenos. Efter en tur i ovnen, hvor osten smelter, er der serveret.
Men med tiden har nachos udviklet sig fra en simpel bar-spise til en fyldigere snack, som spises med kniv og gaffel. I Texas og Mexico findes en populær variant, hvor tortillachips overhældes med bønner i sovs og herefter ost, som får en tur i ovnen.
Her i Europa er dagens variant meget efterspurgt: Tortillachips overhældt med en tomatsovs, kylling, jalapenos og ost. Det smager dælme også godt!
Vi foreslår at gøre det let for dig selv:
- Skær kyllingefilet i tynde skiver, bland med de øvrige ingredienser og steg et par minutter på panden. Det tager max. 10 minutter, og kyllingen får en mild barbecuesmag.
- Hæld alle ingredienser til hjemmelavet tacosovs i blenderen. Det tager højst 5 minutter, og smagen er helt autentisk.
- Herefter lægger du tortillachips i bunden af et ovnfast fad og topper op med tacosovs, BBQ-kylling, skiveskårne jalapenos og cheddarost. Du kan sagtens have både to og tre lag oven på hinanden.
- Hele herligheden skal have et lille kvarter i ovnen ved 200 grader varmluft.
Sørg for, at tortillachips i kanterne af portionen er fri for fyld, så de holder sig sprøde. Inde midt i portionen vil retten være blødere og mere mumset.
Servér nachos med ost og kylling som snack til velkomstdrinken (husk kniv og gaffel), som festlig forret eller som effektiv tømmermændsmad.
Som tilbehør til nachos er en autentisk mexicansk guacamole og en flok iskolde Corona muy bien.
Ingredienser
BBQ-kylling |
|
300 g kyllingefilet | |
3 spsk. soya | |
2 spsk. olivenolie | |
1 spsk. ketchup | |
1 tsk. paprika | |
Tacosovs |
|
1 ds. flået tomat | |
3 spsk. tomatpuré | |
1 stængel blegselleri | |
1 fed hvidløg | |
2 tsk. spidskommen, knust | |
1 tsk. sukker | |
1 tsk. cayennepeber | |
Desuden |
|
300 g tortillachips | |
300 g cheddarost | |
100 g jalapenos |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær kyllingen i tynde skiver, bland med de øvrige ingredienser og steg 3-4 minutter på en hed pande, til kyllingen er hvid |
2
Færdig
|
Blend alle ingredienser til tacosovs |
3
Færdig
|
Læg lagvis i et ildfast fad: Først et lag tortillachips, så tacosovs, så kylling, så skiveskårne jalapenos, så ost - herefter forfra |
4
Færdig
|
Lad chipsene langs kanten af fadet være fri for fyld |
5
Færdig
|
Bag fadet med nachos 15 minutter i en 200 grader varm ovn (varmluft) |
6
Færdig
|
Servér straks |