Opskrift: Gammeldags kanelbrød
med snasket remonce

0 0
Opskrift: Gammeldags kanelbrød

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Dej
0.5 dl mælk
20 g gær
1 æg
6 kardemommekapsler, de knuste korn
2 tsk. vaniljesukker
4 spsk. sukker
40 g blødt smør
275 g mel
Remonce
125 g blødt smør
100 g brun farin
2 spsk. kanel
10 g ingefær, revet
Glasur
100 g flormelis
2 spsk. kogende vand

Lidt bedre end andre gode kanelbrød

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

  • Dej

  • Remonce

  • Glasur

Et par ord om vores opskrift

Del

Hvis du holder af kanelbrød, ved du, at der findes to slags: Tørre kanelbrød, som nærmest er en slags franskbrød med alt for lidt af det sjove i. Og snaskede kanelbrød med masser af remonce – en slags kanelsnegle bagt sammen som brød.

Dette kanelbrød består netop af 15 kanelsnegle stillet på højkant i en form, så de vokser sammen til et brød under hævningen og bagningen. Det er superlet!

Vi sparer ikke på remoncen – faktisk kommer der dobbelt ration kanel i plus ingefær, så der er fuld fart på de gode krydderier. Samtidig skal der i dejen røres både kardemomme og vanilje. Ingen må kunne forveksle dette kanelbrød med et tarveligt franskbrød.

En lille detalje, du kan glæde dig til, er, at noget af remoncen smelter under bagningen og samles i bunden af brødet som en slags kanelkaramel. Nummenum.

Som med andre kanelbrød smager dette allerbedst, lige når det er bagt. Allerede dagen efter er det en lille smule tørt i krummen. Varm det evt. op og spis med koldt smør.

Gammeldags kanelbrød er en mormorfavorit fra en svunden tid. Skær brødet i tykke skiver og servér til brunch, til eftermiddagskaffen, til skovturen og til dine lækkersultne kolleger.

Ingredienser

Antal personer:
Dej
0.5 dl mælk
20 g gær
1 æg
6 kardemommekapsler, de knuste korn
2 tsk. vaniljesukker
4 spsk. sukker
40 g blødt smør
275 g mel
Remonce
125 g blødt smør
100 g brun farin
2 spsk. kanel
10 g ingefær, revet
Glasur
100 g flormelis
2 spsk. kogende vand
3 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Opløs gæren i mælken

2
Færdig

Rør de øvrige ingredienser til dej (minus mel) i

3
Færdig

Ælt melet i, til du har en smidig dej

4
Færdig

Rul dejen ud til en plade på 20 x 30 cm

5
Færdig

Rør remoncen sammen og fordel ud over dejen

6
Færdig

Rul dejen til en pølse på den lange led og skær ud i 15 skiver

7
Færdig

Sæt skiverne på højkant i en aflang smurt brødform (ca. 30 x 10 cm), så hver anden skive står mod venstre side af formen og hver anden mod højre side – det skal blive en slags fletværk

8
Færdig

Lad dejen hæve overdækket 30 minutter i formen - skiverne vil nu vokse sammen

9
Færdig

Bag kanelbrødet 20 minutter på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn

10
Færdig

Afkøl brødet, rør flormelis og vand sammen og pynt med glasur

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Spicy nachos med kylling og ost
forrige
Opskrift: Spicy nachos med kylling og ost
Opskrift: Italiensk gryderet - stracotto
næste
Opskrift: Italiensk gryderet – stracotto
Opskrift: Spicy nachos med kylling og ost
forrige
Opskrift: Spicy nachos med kylling og ost
Opskrift: Italiensk gryderet - stracotto
næste
Opskrift: Italiensk gryderet – stracotto

2 Comments Skjul kommentarer

Kære Mariann

Det er godt nok mærkeligt med den manglende hæveevne. Forholdet mellem gær og øvrige ingredienser er nemlig rigtigt nok. Som du foreslår, kan du prøve at lade brødene hæve længere (fx 45 minutter). Du kan også prøve med 10 g ekstra gær. Samtidig er det vigtigt, at dejen ikke får træk. Mælken må heller ikke blive for varm. Vi krydser fingre for, at det lykkes dig at opnå et smukt hævet kanelbrød.

Appetitlige hilsener fra Spicy Twis

Tilføj Din Kommentar