Opskrift: Slagter Lunds flap steak (bavette)
- stegt i ovn

0 0
Opskrift: Slagter Lunds flap steak (bavette)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 flap steak (bavette) ca. 700 g
Salt, peber
4 spsk. olivenolie

Bedre end bøffer, på højde med oksemørbrad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Blandt kødelskere i Københavnsområdet er Slagter Lund en institution. Her er man altid sikker på at få perfekt modnet kød i højeste kvalitet – samt sober og omhyggelig vejledning.

Da vi fortalte en af de muntre svende, at vi var på udkig efter et godt stykke kød, men at det ikke behøvede at være en bøf, skulle han kun bruge 10 sekunder på at tænke sig om. Så spurgte han: ”Har I nogen sinde prøvet flap steak?”

Flap steak eller flap meat er i familie med flank steak, bare løsere i strukturen og mere mørt. Udskæringen kendes også under sit franske navn, bavette. Den aflange muskel kommer fra dyrets maveregion.

Men hvordan tilbereder man sådan en fætter? Easy-peasy, brun flap steaken af på panden, giv den 10 minutter i oven ved 180 grader og 10 minutters hvile, og så er der serveret.

De 10 minutters stegning i ovnen giver en rød ’bøf’, som det ses på billedet. Medium rare, som det hedder på godt dansk. Skal den være mere gennemstegt, kan du give kødet op til 15 minutter i ovnen, uden at det bliver tørt.

Efter vores ydmyge mening smager flap steak (bavette) bedre end de fleste bøffer, vi har fået. Kødet har simpelt hen mere smag. Samtidig er det englemørt, nærmest på højde med oksemørbrad. Bare en del billigere!

Mørheden kommer naturligvis af kødkvalitet og modning. Men udskæring er også kolossalt vigtig: Når den stegte flap steak har hvilet færdig, skærer du den over 2 steder på den smalle led, så du står med 3 stykker. Disse stykker skærer du nu ud på den lange led, så du får aflange, halvtykke lunser.

Med andre ord: Næste gang du kommer forbi en hæderlig slagter og får lyst til en god bøf, så bed om flap steak eller bavette. Det vil du med garanti ikke fortryde.

Som tilbehør til en flap steak kan du servere stegt fennikel, kartoffelfondant og en ægte (og sikker) bearnaisesovs … og naturligvis et godt glas rødvin, fx en Zinfandel eller måske endda Barolo.

Ingredienser

Antal personer:
1 flap steak (bavette) ca. 700 g
Salt, peber
4 spsk. olivenolie
3 fra 23 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Tag kødet ud af køleskabet 1 time før tilberedning og giv det salt på begge sider

2
Færdig

Efter 1 time: Brun kødet af i olivenolien ved høj varme på en meget varm pande

3
Færdig

Læg kødet i et ovnfast fad og steg det 10 minutter i en 180 grader varm ovn

4
Færdig

Læg kødet på et spækkebræt med kødrille, dæk med et viskestykke og lad hvile 10 minutter

5
Færdig

Kværn godt med peber på kødet

6
Færdig

Skær først kødet i 3 stykker på tværs, skær herefter korte, halvtykke skiver på langs

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Spicy chokoladekugler (sukkerfri)
forrige
Opskrift: Spicy chokoladekugler (sukkerfri)
Opskrift: Grønkålssalat med avocadodressing
næste
Opskrift: Grønkålssalat med avocadodressing
Opskrift: Spicy chokoladekugler (sukkerfri)
forrige
Opskrift: Spicy chokoladekugler (sukkerfri)
Opskrift: Grønkålssalat med avocadodressing
næste
Opskrift: Grønkålssalat med avocadodressing

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here