Ingredienser
-
0.25 spidskål
-
2 gulerødder
-
1 æble
-
0.5 dl olivenolie
-
0.25 dl æbleeddike
-
1.5 spsk. yoghurt
-
1 spsk. sennep
-
1 tsk. sukker
-
0.5 tsk. salt
-
Peber
-
Bredbladet persille
Et par ord om vores opskrift
Denne sunde, groft revne spidskålsalat med æbler og yoghurtdressing kan bruges som tilbehør til alle slags kød- og fiskeretter eller som en let frokostsalat.
Du kan nærmest mærke fibre og vitaminer brede sig i kroppen for hver mundfuld, du tager. Og bare rolig – selv om opskriften bevidst er meget sund, er retten alligevel nem at spise. Fordi grøntsagerne er revet, ikke skåret, bliver salaten supersaftig.
Dressingen minder om en traditionel, fransk sennepsdressing, men yoghurten gør den rundere og mildere. Faktisk minder kombinationen af revet kål, æble og gulerod og en rund, hvid dressing om coleslaw. Bare uden den fede majonæse!
Et ordentligt drys bredbladet persille som pynt giver salaten kant og forvandler den til sand vitaminbombe.
Ingredienser
0.25 spidskål | |
2 gulerødder | |
1 æble | |
0.5 dl olivenolie | |
0.25 dl æbleeddike | |
1.5 spsk. yoghurt | |
1 spsk. sennep | |
1 tsk. sukker | |
0.5 tsk. salt | |
Peber | |
Bredbladet persille |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Riv grøntsagerne groft på et rivejern |
2
Færdig
|
Ryst ingredienserne til dressingen sammen og hæld over grøntsagerne |
3
Færdig
|
Rør godt sammen |
4
Færdig
|
Drys med et solidt drys hakket bredbladet persille |