Ingredienser
-
800 g fersk flæsk i skiver
-
Salt
-
4 løg
-
Persillesovs
-
6 dl sødmælk
-
6 spsk. mel
-
1 tsk. salt
-
50 g smør
-
1 bdt. kruspersille
Et par ord om vores opskrift
Stegt flæsk med persillesovs er en af Danmarks mest populære retter – den har faktisk været kåret som Danmarks nationalret. Rigtigt tilberedt er det en spise for guder.
Desværre afholder lugten af det stegte flæsk mange fra at lave den skønne ret. Og ja, når du tilbereder stegt flæsk på pande eller i ovn indendøre, er du temmelig sikker på røg i køkkenet og i resten af hytten. Stegt flæsk oser!
Løsningen er naturligvis at lave dit stegte flæsk udenfor. På grillen. Her må det ose, så meget det vil, for kun fuglene og nysgerrige naboer bemærker noget.
Vil du lave stegt flæsk i gasgrill, foreslår vi, at du bruger en pande. Varm panden godt op på grillen og steg flæsket, som du ville have gjort indenfor. Skiverne skal have mindst 12-15 minutter på hver side, før de er dejligt sprøde.
Vil du lave stegt flæsk i kuglegrill, er det endnu lettere. Du placerer flæsket over en foliebakke og lader det stege ved indirekte varme i 45 minutter. Det skal bare vendes én gang. Måske skal det have 1 minut på hver side direkte over de glødende briketter til sidst – og så er det stegte flæsk perfekt.
Hvad er perfekt stegt flæsk, spørger du? Efter vores mening har det sprød svær, er stegt fri for fedt og har stadig lidt bid i kødet. Og så må det gerne være lidt salt.
Drys gerne salt på det ferske flæsk nogle timer i forvejen eller dagen før. Letsaltet stegt flæsk smager nemlig lige en anelse bedre end almindeligt stegt flæsk. Husk også at tage flæsket ud af køleskabet 1 time, inden det skal på grillen. Når kødet har stuetemperatur, er det meget lettere at få til at lykkes.
Bruger du kuglegrill, foreslår vi at servere nemme bløde løg til det stegte flæsk. Skær bunden af løgene og læg ned i foliebakken, som står under flæsket. Når flæsket er færdigt, er løgene helt bløde og søde – du fjerner bare skallen og serverer.
Apropos nem, så må denne persillesovs være verdens nemmeste. Pisk mel, mælk og salt sammen og varm op i en gryde sammen med smørret. Max. 10 minutter står du med den perfekte, opbagte sovs, som du bare skal røre hakket persille i.
Lyder det ikke lækkert? Skynd dig at tænde op i grillen og kom i gang.
Ingredienser
800 g fersk flæsk i skiver | |
Salt | |
4 løg | |
Persillesovs |
|
6 dl sødmælk | |
6 spsk. mel | |
1 tsk. salt | |
50 g smør | |
1 bdt. kruspersille |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Drys lidt salt på flæsket god tid i forvejen, gerne dagen før eller om morgenen |
2
Færdig
|
Tag flæsket ud af køleskabet 1 time, inden det skal på grillen |
3
Færdig
|
Bruger du gasgrill, foreslår vi, at du varmer en pande op på grillen og steger flæsket, som du ville have gjort indenfor – beregn 12-15 minutters stegning på hver side |
4
Færdig
|
Bruger du kuglegrill, så gør følgende: |
5
Færdig
|
Placér de glødende briketter I den ene halvdel af grillen og en foliebakke i den anden halvdel |
6
Færdig
|
Skær bunden af løgene og læg dem med skærefladen nedad i foliebakken |
7
Færdig
|
Læg flæsket på risten over foliebakken |
8
Færdig
|
Steg flæsket ved indirekte varme under låg - først 25 minutter, vend og giv det 20 minutter på den anden side |
9
Færdig
|
Grill evt. flæsket 1-2 minutter på hver side direkte over briketterne |
10
Færdig
|
Fisk løgene op fra foliebakke og befri dem for den yderste skal |
11
Færdig
|
Imens flæsket steger i grillen, koger du kartofler og laver sovsen |
12
Færdig
|
Pisk mælk, mel og salt sammen - varm op ved middelvarme i en gryde sammen med smørret - pisk undervejs, indtil sovsen har den rette konsistens |
13
Færdig
|
Rør den finthakkede persille i sovsen ved servering |