Ingredienser
-
1 kg kartofler
-
800 g flæsk i skiver
-
Fint salt
-
2 æbler, i både
-
2 rødløg, i både
-
2 spsk. balsamico
-
1 tsk. sukker
-
Sovs
-
6 dl mælk
-
200 g cremefraiche 38%
-
6 spsk. majsstivelse
-
1 tsk. salt
-
Peber
-
1 bdt. kruspersille, finthakket
Et par ord om vores opskrift
Stegt flæsk med persillesovs er en af Danmarks ikoniske retter. Det er tusinder af menneskers absolutte livret over alt andet.
Derfor skal der naturligvis ikke pilles for meget ved smagen. Alle har en mening om, hvordan det skal smage. Nemlig lige som i gamle dage. Vi foreslår såmænd også bare at salte flæsket en smule fra morgenstunden – det smager dobbelt så godt, som hvis flæsket er helt fersk.
Desuden har vi et bud på en meget lettere måde at lave sovsen på. Og endelig serverer vi en lynhurtig kompot til, som mormor også ville have lavet, hvis hun havde tænkt over det. Små fornyelser, som selv børn og hardcore flæskefundamentalister vil holde af.
Ingredienser
1 kg kartofler | |
800 g flæsk i skiver | |
Fint salt | |
2 æbler, i både | |
2 rødløg, i både | |
2 spsk. balsamico | |
1 tsk. sukker | |
Sovs |
|
6 dl mælk | |
200 g cremefraiche 38% | |
6 spsk. majsstivelse | |
1 tsk. salt | |
Peber | |
1 bdt. kruspersille, finthakket |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Start om morgenen med at drysse en lille smule fint salt på alle flæskeskiver - og tilbage på køl |
2
Færdig
|
Kog kartofler |
3
Færdig
|
Steg flæsket sprødt |
4
Færdig
|
Steg æbler og løg 3-4 minutter i en smule af fedtet, vend med balsamico og sukker og tag af ilden |
5
Færdig
|
SovsPisk alle ingredienser (minus persille) sammen |
6
Færdig
|
Varm op, til det tykner |
7
Færdig
|
Hæld persille i, rør rundt og servér |