Opskrift: Libanesiske lammesteaks på panden
med hjemmelavet za’atar

Opskrift: Libanesiske lammesteaks på panden

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
4 lammesteaks
2 spsk. za’atar
0.5 tsk. salt
3 spsk. olivenolie
8 tomater
0.5 bdt. bredbladet persille

Invitér dine gæster med på en smagfuld rejse til Mellemøsten

Tilhører:
  • Nem og hurtig mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Lammesteaks, lammekøllesteaks, lammekølleschnitzler – kært barn har mange navne. Hvert supermarked og slagter har sin egen betegnelse for de stykker lam, der er skåret ud af de smagfulde, men ikke voldsomt møre dele af lammets bentøj.

Lad os kalde kødstykkerne lammesteaks for nemheds skyld. De skal steges (eller grilles) nogle minutter længere end fx lammekoteletter og lammekrone, der kommer fra de møre rygstykker.

Lammesteaks kan sagtens klare 4-5 minutter på hver side på en pande ved middelhøj varme. Husk at tage dem ud af køleskabet 1 time, før de skal steges, så de har stuetemperatur. Det sikrer større mørhed.

Vi foreslår at krydre lammesteaks med det prægtige, mellemøstlige blandingskrydderi za’atar. Blandingen består af blandt andet sesamfrø, oregano, spidskommen, det let syrlige krydderi sumak (eller citronskal) samt salt og peber.

Du kan let selv blande din egen za’atar, eller du kan købe en færdigblandet pose på nettet eller hos din etniske krydderpusher.

Smagen af za’atar er på én gang hyggeligt velkendt og samtidig uendeligt eksotisk.

Som tilbehør til de libanesiske lammesteaks smager et par andre libanesiske specialiteter naturligvis pragtfuldt: Den lækre og mættende salat tabouleh, libanesiske fladbrød (ligeledes med za’tar) og myntedressing.

Steg også nogle hele tomater med på panden sammen med lammesteaks og drys med persille til sidst. Dine gæster vil elske at blive inviteret på eventyr i Mellemøstens krydrede køkkener.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Tag lammesteaks ud af køleskabet 1 time før tilberedning

2
Færdig

Gnid kødet ind i za’atar og salt

3
Færdig

Varm panden op ved middelhøj varm og hæld olien på

4
Færdig

Læg kød og de hele tomater på panden i den varme olie

5
Færdig

Steg det hele 4-5 minutter på hver side afhængigt af kødets tykkelse

6
Færdig

Drys med grofthakket persille og servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.200 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Perfekt stegt flæsk på grill
forrige
Opskrift: Perfekt stegt flæsk på grill
Opskrift: Gammeldags gratin med blomkål og broccoli
næste
Opskrift: Gammeldags gratin med blomkål og broccoli
Opskrift: Perfekt stegt flæsk på grill
forrige
Opskrift: Perfekt stegt flæsk på grill
Opskrift: Gammeldags gratin med blomkål og broccoli
næste
Opskrift: Gammeldags gratin med blomkål og broccoli