Ingredienser
-
4 lammesteaks
-
2 spsk. za’atar
-
0.5 tsk. salt
-
3 spsk. olivenolie
-
8 tomater
-
0.5 bdt. bredbladet persille
Et par ord om vores opskrift
Lammesteaks, lammekøllesteaks, lammekølleschnitzler – kært barn har mange navne. Hvert supermarked og slagter har sin egen betegnelse for de stykker lam, der er skåret ud af de smagfulde, men ikke voldsomt møre dele af lammets bentøj.
Lad os kalde kødstykkerne lammesteaks for nemheds skyld. De skal steges (eller grilles) nogle minutter længere end fx lammekoteletter og lammekrone, der kommer fra de møre rygstykker.
Lammesteaks kan sagtens klare 4-5 minutter på hver side på en pande ved middelhøj varme. Husk at tage dem ud af køleskabet 1 time, før de skal steges, så de har stuetemperatur. Det sikrer større mørhed.
Vi foreslår at krydre lammesteaks med det prægtige, mellemøstlige blandingskrydderi za’atar. Blandingen består af blandt andet sesamfrø, oregano, spidskommen, det let syrlige krydderi sumak (eller citronskal) samt salt og peber.
Du kan let selv blande din egen za’atar, eller du kan købe en færdigblandet pose på nettet eller hos din etniske krydderpusher.
Smagen af za’atar er på én gang hyggeligt velkendt og samtidig uendeligt eksotisk.
Som tilbehør til de libanesiske lammesteaks smager et par andre libanesiske specialiteter naturligvis pragtfuldt: Den lækre og mættende salat tabouleh, libanesiske fladbrød (ligeledes med za’tar) og myntedressing.
Steg også nogle hele tomater med på panden sammen med lammesteaks og drys med persille til sidst. Dine gæster vil elske at blive inviteret på eventyr i Mellemøstens krydrede køkkener.
Ingredienser
4 lammesteaks | |
2 spsk. za’atar | |
0.5 tsk. salt | |
3 spsk. olivenolie | |
8 tomater | |
0.5 bdt. bredbladet persille |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tag lammesteaks ud af køleskabet 1 time før tilberedning |
2
Færdig
|
Gnid kødet ind i za’atar og salt |
3
Færdig
|
Varm panden op ved middelhøj varm og hæld olien på |
4
Færdig
|
Læg kød og de hele tomater på panden i den varme olie |
5
Færdig
|
Steg det hele 4-5 minutter på hver side afhængigt af kødets tykkelse |
6
Færdig
|
Drys med grofthakket persille og servér straks |