Ingredienser
-
Fisk
-
400 g torskeloins
-
Salt
-
Citron
-
Olivenolie
-
Peber
-
Asparges
-
16 tykke hvide asparges
-
20 g smør
-
3 spsk. olivenolie
-
Salt, peber
-
Citronsovs
-
2 spsk. majsstivelse
-
4 spsk. vand
-
3 æggeblommer
-
1 citron, saft og skal
-
4 dl hønsebouillon, afkølet
-
Salt, peber
-
Desuden
-
Frisk esdragon
Et par ord om vores opskrift
Dampede hvide asparges med sauce mousseline er en klassisk forårsbebuder. Det er en vidunderlig forret, som serveres med stolthed både i de små hjem og på de fineste restauranter.
Men hvordan spiser man ellers årstidens lækre hvide asparges? Kan man nyde dem til hovedret?
Her er et godt bud: Smørstegte hvide asparges med saftig torsk, der lige er grillet 10 minutter i ovnen, og en herlig græsk citronsovs (avgolemono). Det er et let og lækkert forårsmåltid, som oven i købet er ganske sundt. Den smule fedtstof, der bruges til stegning af asparges og bagning af fisk, ender ikke på tallerkenerne.
De hvide asparges skal som sædvanligt lige skrælles først, og de træede ender skæres af. Herefter steges aspargesene ved høj varme i en blanding af smør og olivenolie, til de bliver lidt lysebrune. Prik i dem med en spids kniv – når kniven kun møder meget lidt modstand, er aspargesene færdige. Det tager 6-8 minutter.
Torsken drysses med salt 1 time, inden den skal tilberedes. Herefter dryppes den med olivenolie, citronsaft og peber – og sættes midt i ovnen, der er skruet op til grillvarme (275 grader). Meget tykke torskeloins skal bage 10 minutter; tyndere torskefileter kan nøjes med 6-7 minutter. Torsken bliver perfekt saftig på denne måde.
Citronsovsen er tilsvarende let at lave. Bouillon, æggeblommer, citron og majsstivelse piskes sammen i en skål. Blandingen varmes op i en gryde ved middelvarme under stadig omrøring. 5 minutter efter har sovsen en perfekt konsistens (hverken tyk eller tynd). Smagen, som er let og frisk, står fantastisk til hvide asparges og hvid fisk.
Anret en pæn tallerken med sovsen i bunden, torsk og asparges ovenpå, og til sidst et drys frisk esdragon.
Som tilbehør til denne hyggelige forårsret passer små pillekartofler fint – og måske et glas kølig riesling.
Ingredienser
Fisk |
|
400 g torskeloins | |
Salt | |
Citron | |
Olivenolie | |
Peber | |
Asparges |
|
16 tykke hvide asparges | |
20 g smør | |
3 spsk. olivenolie | |
Salt, peber | |
Citronsovs |
|
2 spsk. majsstivelse | |
4 spsk. vand | |
3 æggeblommer | |
1 citron, saft og skal | |
4 dl hønsebouillon, afkølet | |
Salt, peber | |
Desuden |
|
Frisk esdragon |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Fisk1 time før tilberedning tager du torsken ud af køleskabet, skærer i portionsstykker og drysser med salt overalt |
2
Færdig
|
Placér torsken i et smurt ildfast fad, dryp med citronsaft og olivenolie, kværn peber over |
3
Færdig
|
Steg torsken ved grillvarme (275 grader) midt i ovnen - meget tykke torskeloins skal have 10 minutter, tyndere torskefileter kan nøjes med 6-7 minutter |
4
Færdig
|
AspargesSkær enderne af de hvide asparges og skræl dem omhyggeligt |
5
Færdig
|
Steg aspargesene ved ret høj varme i en blanding af smør og olivenolie |
6
Færdig
|
Vend aspargesene, efterhånden som de bliver lysebrune - stegetiden er i alt ca. 6-8 minutter |
7
Færdig
|
Prik i aspargesene med en spids kniv - når de næsten ikke yder modstand, er de færdige |
8
Færdig
|
CitronsovsPisk de 5 første ingredienser sammen i en skål |
9
Færdig
|
Hæld blandingen i en tykbundet gryde |
10
Færdig
|
Varm op ved middellav varme, mens du pisker |
11
Færdig
|
Efter ca. 5 minutter tykner sovsen mere og mere |
12
Færdig
|
Smag til med salt og peber |
13
Færdig
|
Stop arbejdet, lige før sovsen kommer i kog |
14
Færdig
|
ServeringAnret på pæne tallerkener med citronsovs nederst, torsk og asparges ovenpå og et drys grofthakket esdragon til sidst |