Opskrift: Hvide asparges med sauce mousseline
- samt rejer og esdragon

0 0
Opskrift: Hvide asparges med sauce mousseline

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 bdt. hvide asparges
1 bdt. grønne asparges
0.5 citron, saften
1 spsk. salt
200 g kogte rejer
Esdragon
Sauce mousseline
100 g smør
4 spsk. citronsaft
1 æg
0.5 dl piskefløde
0.5 tsk. salt
Peber

Ny metode: Utroligt nem sauce mousseline, der ikke skiller!

Ingredienser

  • Sauce mousseline

Et par ord om vores opskrift

Del

Hvide asparges og sauce mousseline hører sammen som Hans og Grethe. Gerne med et generøst drys rejer. En meget mere klassisk og elegant forret er svært at finde i kongeriget Danmark. For syns skyld har vi også tilføjet grønne asparges, men det er klart de hvide asparges, der er attraktionen her.

Sauce mousseline er baseret på en sauce hollandaise, som er en af de såkaldt “ægte saucer”, der stammer fra det klassiske franske køkken. Forskellen mellem de to sovser er, at der i en sauce mousseline piskes flødeskum inden servering, hvilket gør sovsen lidt lettere i strukturen.

Vi præsenterer her en sauce mousseline med de klassiske ingredienser, men lavet med en ny teknik. Den er nemmere end sædvanligt og betyder, at sovsen ikke skiller! Du slipper for at arbejde med vallen i smørret, at skille æg i blommer og hvider, at piske flødeskum og at stå og piske som gal for at få sovsen til at tykne. Smagen? Den er intet mindre end fantastisk!

Giv dine gæster friskbagte kuvertbrød og et glas kølig sauvignon blanc til.

Ingredienser

Antal personer:
1 bdt. hvide asparges
1 bdt. grønne asparges
0.5 citron, saften
1 spsk. salt
200 g kogte rejer
Esdragon
Sauce mousseline
100 g smør
4 spsk. citronsaft
1 æg
0.5 dl piskefløde
0.5 tsk. salt
Peber
4 fra 12 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær enderne af de hvide asparges og skræl dem omhyggeligt - bræk enderne af de grønne asparges

2
Færdig

Kogetid hvide asparges: 4-7 minutter i kogende vand, så det lige dækker, tilsat citron og salt - en spids kniv skal kun møde en smule modstand, når de er kogt

3
Færdig

Kogetid grønne asparges: 1-3 minutter i kogevandet fra de hvide asparges - de må ikke blive for bløde

4
Færdig

Sauce mousseline

Smelt smørret i en gryde og rør citronsaften i - smørret skal herefter køle lidt af

5
Færdig

Hæld et helt æg (blomme & hvide) i en røreskål med fløde, salt og peber - blend hurtigt med en stavblender

6
Færdig

Hæld smørret ned til ægget og blend 1 minuts tid med stavblenderen, til det skummer

7
Færdig

Hæld sovsen tilbage i smørgryden og varm langsomt op under omrøring - den skal kun være lun og må endelig ikke koge

8
Færdig

Når sovsen er tilpas cremet, tager du den af ilden og hælder over de lune asparges

9
Færdig

Drys med rejer og esdragon inden servering

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Hjemmelavet slankete – boost forbrændingen
forrige
Opskrift: Hjemmelavet slankete – boost forbrændingen
Opskrift: Kir som velkomstdrink
næste
Opskrift: Kir som velkomstdrink
Opskrift: Hjemmelavet slankete – boost forbrændingen
forrige
Opskrift: Hjemmelavet slankete – boost forbrændingen
Opskrift: Kir som velkomstdrink
næste
Opskrift: Kir som velkomstdrink

4 Comments Skjul kommentarer

Kære Else

Godt spørgsmål?! Vi ved det faktisk ikke, men tvivler på, at det er en god idé. Saucer med smør, æg og flødeskum kunne sikkert finde på at skille ved genopvarmning. Hvis du alligevel prøver, hører vi gerne fra dig (c:

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Jeg lavede opskriften om formiddagen til påskefrokosten og varmede først saucen op lige inden serveringen. Det virkede perfekt og smagte dejligt.

Kære Bettina

1000 tak for den interessante oplysning. Vi håber, at mange læsere kigger med her i kommentarfeltet og således bliver klogere på genopvarmning af en sauce mousseline.

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Tilføj Din Kommentar