Opskrift: Sund brændende kærlighed
med rodfrugter, yoghurt og kalkunbacon

0 0
Opskrift: Sund brændende kærlighed

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 spsk. olivenolie
400 g kalkunbacon
4 løg
Rodfrugtemos
500 g kartofler
500 g selleri
500 g pastinakker
3 spsk. græsk yoghurt
3 spsk. olivenolie
1 dl kogevand
2 tsk. salt

Den elskede klassiker med mos og bacon i en ny, sund udgave

Tilhører:
  • Børnemad
  • Sund mad

Ingredienser

  • Rodfrugtemos

Et par ord om vores opskrift

Del

En gammeldags brændende kærlighed består af rigelige mængder fedtdryppende, sprødstegt bacon og en fed, lækker kartoffelmos med mælk, smør og æg. Det er mormormad, som de fleste danskere elsker.

Her på Spicy Twist har vi desuden en version af brændende kærlighed med sellerimos – og en 100% vegetarisk brændende kærlighed.

Nu introducerer vi en sund brændende kærlighed med magert bacon, flere grøntsager og mindre fedt.

Kalkunbacon er per definition en mere mager kødtype end grisebacon. Derfor foreslår vi at bruge dette for at spare på fedtet. Det har samtidig den fordel, at retten kan nydes af personer, der ikke spiser svinekød.

Mosen består af lige dele kartofler, selleri og pastinakker. Det betyder mindre stivelse. Det cremede indslag i mosen er græsk yoghurt samt olivenolie, som indeholder masser af sunde flerumættede fedtsyrer.

Endelig skal der selvfølgelig bløde løg til, så det ender med at blive en ægte brændende kærlighed, bare en del sundere end normalt.

Ingredienser

Antal personer:
2 spsk. olivenolie
400 g kalkunbacon
4 løg
Rodfrugtemos
500 g kartofler
500 g selleri
500 g pastinakker
3 spsk. græsk yoghurt
3 spsk. olivenolie
1 dl kogevand
2 tsk. salt
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Varm olien op på en pande, skær kalkunbacon i strimler og steg dem sprøde ved middelvarme - det tager ca. 15 minutter

2
Færdig

Læg baconstrimlerne på fedtdryppende papir

3
Færdig

Skær løgene i tynde både og steg dem bløde ved lav varme i fedtstoffet på panden - det tager ca. 10 minutter

4
Færdig

Skær de skrællede rodfrugter i grove tern og kog i lidt vand under tætsluttende låg i ca. 10 minutter

5
Færdig

Hæld vandet fra, men gem lidt til mosen

6
Færdig

Brug en stavblender til at mose de kogte rodfrugter med de øvrige ingredienser til mos

7
Færdig

Servér mosen straks med bacon og bløde løg

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Sprøde pommes fondant / kartoffelfondant
forrige
Opskrift: Sprøde pommes fondant / kartoffelfondant
Opskrift: Hyggelig Orange Blossom cocktail
næste
Opskrift: Hyggelig Orange Blossom cocktail
Opskrift: Sprøde pommes fondant / kartoffelfondant
forrige
Opskrift: Sprøde pommes fondant / kartoffelfondant
Opskrift: Hyggelig Orange Blossom cocktail
næste
Opskrift: Hyggelig Orange Blossom cocktail

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here