Opskrift: Sund og billig vegetarret til ingen penge
- pasta, stuvet spidskål og ristet hvidløg

0 0
Opskrift: Sund og billig vegetarret til ingen penge

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Ristet hvidløg
1 hvidløg
3 spsk. olie
0.25 tsk. salt
Stuvet spidskål
1 spidskål
4 dl vand
1 tsk. salt
40 g olie
4 spsk. mel
1 tsk. muskat, revet
Desuden
500 g pasta (evt. vegansk)
Purløg

Fattige studerende på SU kan være med her

Tilhører:
  • Billig mad
  • Sund mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Ristet hvidløg

  • Stuvet spidskål

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Lad os kalde retten for: Pasta med stuvet spidskål, purløg og ristet hvidløg. Der er mange gode grunde til at lave denne ret en hvilken som helst vilkårlig hverdagsaften – om det så er forår, sommer, efterår eller vinter:

  • Det vigtigste er naturligvis, at retten smager pragtfuldt – mildt, venligt og alligevel med lidt karakter fra det ristede hvidløg
  • Det er sund slankemad næsten uden fedtstof – spidskål, hvidløg og purløg giver dig masser af vitaminer og fibre – og du kan jo overveje at bruge fuldkornspasta
  • Og så er det en helt vildt billig ret – ingen af ingredienserne koster noget særligt, så selv fattige studerende på SU kan være med her sidst på måneden
  • Nå ja, og faktisk er det ret nem mad, som ikke kræver en længere kokkeuddannelse eller fancy køkkengrej
  • Sidst, men ikke mindst er det en klimavenlig ret – det er det meste vegetarmad jo

Come on, guys, what’s not 2 like?

Tips:

  • Du kan bruge hvidkål, sommerkål og rosenkål i stedet for spidskål
  • Du kan bruge timian eller persille i stedet for muskat
  • Du kan købe ristet hvidløg i asiatiske supermarkeder
  • Du kan bytte halvdelen af kogevandet ud med fløde eller mælk

Ingredienser

Antal personer:
Ristet hvidløg
1 hvidløg
3 spsk. olie
0.25 tsk. salt
Stuvet spidskål
1 spidskål
4 dl vand
1 tsk. salt
40 g olie
4 spsk. mel
1 tsk. muskat, revet
Desuden
500 g pasta (evt. vegansk)
Purløg
5 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær hvidløg i tynde skiver og rist langsomt på en pande i olie og salt - skiverne skal blive lysebrune, endelig ikke mørkebrune eller sorte (!) - det tager måske 10-15 minutter ved svag varme

2
Færdig

Kog pastaen efter anvisningerne på pakken

3
Færdig

Fjern de grimmeste dækblade fra spidskålen, skær hovedet i halve og fjern stokken

4
Færdig

Skær de halve spidskål i 2 x 2 cm store firkanter

5
Færdig

Sæt vand og salt over at koge - og damp nu spidskålen under låg i 7-8 minutter

6
Færdig

Vend rundt på kålen undervejs, så al kål når at komme under vand

7
Færdig

Når kålen er faldet lidt sammen, men ikke helt blød, så hæld den i en sigte og gem kogevandet

8
Færdig

Varm olien op i den tomme gryde og pisk melet ud i det

9
Færdig

Pisk kogevandet i lidt ad gangen, så sovsen hele tiden når at tykne

10
Færdig

Kog sovsen igennem 4-5 minutter ved lavt blus – nu tykner den mere

11
Færdig

Smag sovsen til med muskat, peber og evt. mere salt

12
Færdig

Vend den kogte kål og pasta rundt i sovsen, varm hurtigt igennem og servér med et drys ristet hvidløg og finthakket purløg

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Skindstegt sandart med nye kartofler
forrige
Opskrift: Skindstegt sandart med nye kartofler
Opskrift: Sommerens skønneste grillsalat
næste
Opskrift: Sommerens skønneste grillsalat
Opskrift: Skindstegt sandart med nye kartofler
forrige
Opskrift: Skindstegt sandart med nye kartofler
Opskrift: Sommerens skønneste grillsalat
næste
Opskrift: Sommerens skønneste grillsalat

Tilføj Din Kommentar