Ingredienser
-
Esdragon-creme
-
100 g majonæse
-
100 g græsk yoghurt
-
2 spsk. olivenolie
-
2 spsk. citronsaft
-
2 spsk. hakket esdragon, frisk eller tørret
-
1 tsk. salt, peber
-
Skindstegt sandart
-
800 g sandart
-
Salt, peber
-
0.5 dl olie
Et par ord om vores opskrift
Sandart er en ferskvandsfisk – og måske den lækreste af slagsen. Fint fast kød, ren og ukarakteristisk smag, kort sagt en typisk hvid fisk. Alle vil kunne lide et stykke stegt sandart.
Fordi det er en ferskvandsfisk, er det en god idé lige at drysse med lidt salt på kødsiden 1 time før tilberedning. Det fremhæver smagen og gør fisken endnu fastere, så den er lettere at stege.
Sørg for at få skindet med, hvis du køber din sandart. Skindstegt sandart er nemlig verdens letteste fiskeopskrift. Du steger bare fisken på skindsiden i lidt olie ved middelhøj varme, til den er hvid næsten hele vejen igennem (5-7 minutter). Så vender du den på kødsiden og steger færdig (1 minut).
Og det bedste ved det hele er, at skindet bliver så sprødt og lækkert, at du kan spise dét med. Lige som velstegt kyllingeskind.
Der er sæson for sandart hele året (undtagen maj, hvor den er fredet), men hvis du fanger et par fileter i sommerhalvåret, er det indlysende at servere nye kartofler og en eller anden lækker sovs til, evt. ‘bare’ smørsovs.
Vi foreslår nye kartofler, dampede asparges, evt. radiser (der marineres 10 minutter i lidt citron, sukker og salt) og en lynhurtig esdragon-creme.
Esdragon er det krydderi, der giver bearnaisesovs sin dejlige smag, og den let anisagtige krydderurt er et fantastisk match til en hvid, mager fisk. Cremen består af majonæse, yoghurt, olivenolie, citron, esdragon, salt og peber og er rørt sammen på 5 minutter.
Vil du servere et glas vin til din skindstegte sandart, kan du gå i to retninger: Enten en hvid chardonnay eller en let, rød pinot noir.
Ingredienser
Esdragon-creme |
|
100 g majonæse | |
100 g græsk yoghurt | |
2 spsk. olivenolie | |
2 spsk. citronsaft | |
2 spsk. hakket esdragon, frisk eller tørret | |
1 tsk. salt, peber | |
Skindstegt sandart |
|
800 g sandart | |
Salt, peber | |
0.5 dl olie |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør ingredienserne til esdragon-creme sammen og lad trække køligt mindst 15 minutter |
2
Færdig
|
Tag sandartfileterne ud af køleskabet 1 time før servering, skær hver filet i 3 stykker og drys med salt på kødsiden |
3
Færdig
|
Tør skindsiden af med køkkenrulle ved tilberedning |
4
Færdig
|
Varm en pande op ved middelhøj varme, varm olien igennem og læg sandarten på med skindsiden nedad - pres stykkerne ned, så de ligger fladt |
5
Færdig
|
Steg, indtil fisken er mælkehvid næsten hele vejen igennem (5-7 minutter), vend fisken og steg 1 minut på kødsiden |
6
Færdig
|
Servér straks med kølig esdragon-creme og øvrigt tilbehør |