Opskrift: Skindstegt sandart med nye kartofler
- asparges og kold esdragon-creme

Opskrift: Skindstegt sandart med nye kartofler

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Esdragon-creme
100 g majonæse
100 g græsk yoghurt
2 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
2 spsk. hakket esdragon, frisk eller tørret
1 tsk. salt, peber
Skindstegt sandart
800 g sandart
Salt, peber
0.5 dl olie

Sprød fisk med en bearnaiseagtig sovs

Ingredienser

  • Esdragon-creme

  • Skindstegt sandart

Et par ord om vores opskrift

Del

Sandart er en ferskvandsfisk – og måske den lækreste af slagsen. Fint fast kød, ren og ukarakteristisk smag, kort sagt en typisk hvid fisk. Alle vil kunne lide et stykke stegt sandart.

Fordi det er en ferskvandsfisk, er det en god idé lige at drysse med lidt salt på kødsiden 1 time før tilberedning. Det fremhæver smagen og gør fisken endnu fastere, så den er lettere at stege.

Sørg for at få skindet med, hvis du køber din sandart. Skindstegt sandart er nemlig verdens letteste fiskeopskrift. Du steger bare fisken på skindsiden i lidt olie ved middelhøj varme, til den er hvid næsten hele vejen igennem (5-7 minutter). Så vender du den på kødsiden og steger færdig (1 minut).

Og det bedste ved det hele er, at skindet bliver så sprødt og lækkert, at du kan spise dét med. Lige som velstegt kyllingeskind.

Der er sæson for sandart hele året (undtagen maj, hvor den er fredet), men hvis du fanger et par fileter i sommerhalvåret, er det indlysende at servere nye kartofler og en eller anden lækker sovs til, evt. ‘bare’ smørsovs.

Vi foreslår nye kartofler, dampede asparges, evt. radiser (der marineres 10 minutter i lidt citron, sukker og salt) og en lynhurtig esdragon-creme.

Esdragon er det krydderi, der giver bearnaisesovs sin dejlige smag, og den let anisagtige krydderurt er et fantastisk match til en hvid, mager fisk. Cremen består af majonæse, yoghurt, olivenolie, citron, esdragon, salt og peber og er rørt sammen på 5 minutter.

Vil du servere et glas vin til din skindstegte sandart, kan du gå i to retninger: Enten en hvid chardonnay eller en let, rød pinot noir.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Rør ingredienserne til esdragon-creme sammen og lad trække køligt mindst 15 minutter

2
Færdig

Tag sandartfileterne ud af køleskabet 1 time før servering, skær hver filet i 3 stykker og drys med salt på kødsiden

3
Færdig

Tør skindsiden af med køkkenrulle ved tilberedning

4
Færdig

Varm en pande op ved middelhøj varme, varm olien igennem og læg sandarten på med skindsiden nedad - pres stykkerne ned, så de ligger fladt

5
Færdig

Steg, indtil fisken er mælkehvid næsten hele vejen igennem (5-7 minutter), vend fisken og steg 1 minut på kødsiden

6
Færdig

Servér straks med kølig esdragon-creme og øvrigt tilbehør

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.100 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Yoghurt Peach Melba
forrige
Opskrift: Yoghurt Peach Melba
Opskrift: Billig mad med grøntsager
næste
Opskrift: Sund og billig vegetarret til ingen penge
Opskrift: Yoghurt Peach Melba
forrige
Opskrift: Yoghurt Peach Melba
Opskrift: Billig mad med grøntsager
næste
Opskrift: Sund og billig vegetarret til ingen penge