Opskrift: 10 sunde, glutenfri stenalderboller

0 0
Opskrift: 10 sunde, glutenfri stenalderboller

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1.5 tsk. salt
100 g mandler
100 g valnødder
100 g solsikkekerner
100 g græskarkerner
100 g sesamfrø
100 g hørfrø
4 æg
0.5 dl olivenolie

Lækker, sund palæokost på ingen tid

Tilhører:
  • Paleo opskrifter
  • Sund mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Stenalderbrød er et fremtrædende eksempel på den madtype, der kendes som palæokost (eller paleo, som nogen staver det).

Palæokost er opstået ud fra ideen om, hvordan vores fjerne forfædre spiste. Hvad vores kroppe oprindeligt er skabt til at indtage.

Stenaldermennesket spiste kød, fisk og æg – frugt, grønt og bær – naturlige fedtstoffer som planteolier og mælkeprodukter. Til gengæld spiste man ikke kornprodukter eller sukker.

Stenalderbrød eller stenalderboller er palæokost for fuld udblæsning. Dejen består udelukkende af mandler, nødder, kerner, æg og salt. Ingen mel (gluten), ingen sukker, ingen usunde ting.

Til dig, der tænker, at der er meget fedt i olie, nødder og kerner, er kun at sige: Du har helt ret, men det er sundt fedt, som din krop har godt af.

Dejen er rørt sammen på 10 minutter. Herefter skal bollerne have 30 minutter i en 200 grader varm ovn, og så er der serveret. En meget hurtigere opskrift på brød er svær at finde i dagens Danmark.

Stenalderboller smager pragtfuldt, helt nøddeagtigt faktisk, og ganske anderledes end traditionelt brød fra det 21. århundrede, bagt på mel.

Stenalderboller er et hurtigt, nemt og sundt alternativ til rugbrød, frokostbrød eller grove morgenboller. Prøv dem – om 45 minutter kan du være klar til at smage.

Ingredienser

Antal personer:
1.5 tsk. salt
100 g mandler
100 g valnødder
100 g solsikkekerner
100 g græskarkerner
100 g sesamfrø
100 g hørfrø
4 æg
0.5 dl olivenolie
2 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Kør salt og mandler til groft mel i foodprocessoren (eller kværn i en morter)

2
Færdig

Rør mandelmelet sammen med de øvrige ingredienser

3
Færdig

Fordel dejen i muffinsforme eller form boller og sæt på et stykke bagepapir

4
Færdig

Bag bollerne 30 minutter på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn

5
Færdig

Lad stenalderbollerne afkøle i formene

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Stegt-hellefisk-til-frokost
forrige
Opskrift: Stegt hellefisk til frokost
Nynordisk-kartoffelpizza
næste
Opskrift: Nynordisk kartoffelpizza med Vesterhavsost, hvidløg og rosmarin
Stegt-hellefisk-til-frokost
forrige
Opskrift: Stegt hellefisk til frokost
Nynordisk-kartoffelpizza
næste
Opskrift: Nynordisk kartoffelpizza med Vesterhavsost, hvidløg og rosmarin

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here