Ingredienser
-
7 dl vand
-
25 g gær
-
1 spsk. salt
-
400 g speltmel
-
150 g hvedemel
-
200 g knækkede hvedekerner
-
200 g solsikkekerner
-
50 g græskarkerner
-
50 g hørfrø
-
50 g sesamfrø
Et par ord om vores opskrift
Er du på udkig efter en opskrift på lette, luftige, bageragtige boller, så stop straks al videre læsning.
Vi taler om grovboller her. Med tryk på grov. De skal ses som et alternativ til rugbrød og bruges som regel til frokost. Men hvorfor ikke også som en sund start på dagen med en skive god ost?
Sundhedsværdien er indiskutabel. Du får flere fibre end i de fleste rugbrød. Du får kun det fedt, der er i de 5 slags kerner og frø – og det er vel at mærke godt fedt.
En kæmpe fordel ved opskriften er, at du ikke skal ælte. Du rører bare ingredienserne sammen, og det kræver virkelig ikke den store kraftanstrengelse. Og det sviner slet ikke. God fordøjelse!
Ingredienser
7 dl vand | |
25 g gær | |
1 spsk. salt | |
400 g speltmel | |
150 g hvedemel | |
200 g knækkede hvedekerner | |
200 g solsikkekerner | |
50 g græskarkerner | |
50 g hørfrø | |
50 g sesamfrø |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør gæren ud i vand og salt |
2
Færdig
|
Rør de øvrige ingredienser i |
3
Færdig
|
Stil til hævning ved stuetemperatur 2 timer - dæk med et fugtigt klæde |
4
Færdig
|
Form til 8-10 boller og sæt på en bageplade |
5
Færdig
|
Stil til efterhævning 1 time under fugtigt klæde |
6
Færdig
|
Bag 30 minutter på næstnederste rille i en 225 grader varm ovn |
7
Færdig
|
Frys de boller ned, du ikke bruger med det samme |