Ingredienser
-
1 svinemørbrad
-
2 pakker bacon i skiver
-
1 bk. markchampignon, i halve
-
2 rødløg, i tynde både
-
2 fed hvidløg, grofthakket
-
2 gulerødder, i skiver
-
2 stængler blegselleri, i skiver
-
1.5 dl piskefløde
-
2 spsk. balsamico
-
1 spsk. timian
-
Olie
-
Salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Svinemørbrad er blandt danskernes favoritter, når det skal være lidt ekstra lækkert. Og mørbrad i fad / mørbrad i ovn er nok den mest populære serveringsform.
Men hvilken opskrift skal man vælge? Mange af de traditionelle forslag handler om bacon, champignon, piskefløde – og tomat. Men undskyld, stjæler tomatsmagen ikke hovedrollen fra de andre lækkerier?
Vi foreslår at glemme alt om tomat. Prøv i stedet at servere mørbraden helstegt – det giver et mageløst saftigt resultat og ser utroligt flot ud.
Et generøst drys timian og et skvæt balsamico er med til at forvandle retten til noget, en rigtig kok kunne finde på at blære sig med.
Ingredienser
1 svinemørbrad | |
2 pakker bacon i skiver | |
1 bk. markchampignon, i halve | |
2 rødløg, i tynde både | |
2 fed hvidløg, grofthakket | |
2 gulerødder, i skiver | |
2 stængler blegselleri, i skiver | |
1.5 dl piskefløde | |
2 spsk. balsamico | |
1 spsk. timian | |
Olie | |
Salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Afpuds mørbraden og vikl bacon om i et tæt lag |
2
Færdig
|
Brun mørbraden af i lidt olie på begge sider på en hed pande |
3
Færdig
|
Steg svampene med lidt salt og peber, til de sveder |
4
Færdig
|
Tilsæt de andre grøntsager og steg med et par minutter |
5
Færdig
|
Læg alle de stegte sager i en stegeso eller en ovnfast gryde |
6
Færdig
|
Hæld fløde, balsamico og fløde ved |
7
Færdig
|
Steg under låg ½ time i en 200 grader varm ovn |